Metso ostaa Tedd Engineeringin Isosta-Britanniasta vahvistaakseen kivenmurskauksen digitaalisia ja automaatioon liittyviä kyvykkyyksiään

Metso on allekirjoittanut sopimuksen Tedd Engineering -yrityksen ostamisesta. Tedd Engineering on yksityisomisteinen yritys, joka on erikoistunut pääosin kivenmurskauksessa käytettävien mobiililaitteiden ja palvelujen hallintajärjestelmiin ja sähköisiin ratkaisuihin. Yritys sijaitsee Chesterfieldissä Isossa-Britanniassa ja sillä on noin 70 työntekijää. Tedd Engineeringin myynti kesäkuun 2023 lopussa päättyneellä tilikaudella  oli noin 15 miljoonaa puntaa.

”Toivotamme Tedd Engineeringin lämpimästi tervetulleeksi Metsoon. Yrityskauppa vahvistaa selvästi kykyämme hyödyntää digitalisaatiota ja automaatiota mobiililaiteliiketoiminnassamme ja etenkin jälkimarkkinassa. Olemme sitoutuneita palvelemaan kaikkia Tedd Engineeringin nykyisiä asiakkaita ja myös kehittämään uusia ratkaisuja heille. Tedd Engineeringin liiketoiminta nykyisten asiakkaiden kanssa jatkuu ennallaan, samoin kuin tulevaisuuden investoinnit”, sanoo Markku Simula, Metson Kivenmurskausliiketoiminta-alueen johtaja.

”Metson omien mobiililaitteiden lisäksi Tedd Engineering tarjoaa uusia mahdollisuuksia jälkimarkkinan automaatioliiketoiminnalle, kuten hallintajärjestelmien päivityksille, digitaalisille ratkaisuille ja etäohjaukseen. Tedd Engineering on ollut luotettava automaatiotoimittaja Metson McCloskey-brändille jo usean vuoden ajan, ja yhdistyminen luo meille uusia mahdollisuuksia sähköistys- ja digitalisaatio-ohjelmiemme nopeuttamiseen”, hän jatkaa.

”Metso on yksi alansa johtavista yrityksistä ja pitkäaikaisen yhteistyömme syventäminen osana Metsoa on erittäin hyvä seuraava askel Tedd Engineeringille. Olen varma, että ulottamalla kehittyneiden hallintajärjestelmien valikoimaamme laajemmin heidän koko tuotetarjoomaansa voimme vahvistaa heidän jo ennestään vahvaa digitaalista ja automaatio-osaamistaan askakkkaille,” sanoo Richard Hooper, Tedd Engineeringingin toimitusjohtaja.

Yrityskaupan arvioidaan vahvistuvan vuoden 2023 neljännen neljänneksen aikana. Osapuolet eivät julkista kaupan arvoa, eikä sillä ole materiaalista vaikutusta Metson tulokseen.

Metso Oyj

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy