Metso toimittaa neljä murskausasemaa rautamalmi- ja kultakaivoksiin Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan

Metso on saanut tilaukset neljästä FIT™-murskausasemasta. Kolme asemista toimitetaan rautamalmikaivokseen Brasiliaan ja yksi kultakaivokseen Kanadaan. Tilausten arvo on yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. Brasiliaan toimitettava tilaus on kirjattu Metson Mineraalit-segmentin vuoden 2023 neljännen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Uraauurtava murskaus- ja seulontaratkaisu lanseerattiin vuonna 2020, jonka jälkeen Metso on myynyt yhteensä 24 FIT™-murskausasemaa eri puolille maailmaa. Asemien syötteinä käytetään mm. kultaa, rautamalmia, grafiittia, litiumia ja kuparia sisältäviä malmeja sekä kuonaa.

”On ilahduttavaa, kuinka paljon kiinnostusta kokonaisratkaisuna toimitettava murskausasema on herättänyt asiakkaidemme keskuudessa. Modulaarisen ratkaisun vuoksi voimme toimittaa asemia lyhyellä toimitus- ja asennusajalla. Vastaaviin murskaus- ja seulontalaitoksiin verrattuna FIT™-asemat lyhentävät toteutusaikaa jopa 30 %”, sanoo Metson murskaus- ja kuljetusratkaisuista vastaava johtaja Erwin Huber.

FIT™-murskausasemat ovat joustavia ja nopeita asentaa. Tuotepäällikkö Daniel Naganon mukaan näiden murskausasemien kapasiteetit voivat vaihdella 200 tonnista 4 000 tonniin tunnissa. Saatavilla on erilaisia laitekokoonpanoja ja moduuleja asiakkaan käyttötarkoituksen mukaan. Metso voi myös toimittaa kokonaisia murskaus- ja seulontalaitoksia, joihin on yhdistetty myös modulaariset kuljettimet ja erilaisia malminlajittelumoduuleja.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy