One Equity Partners vahvisti Walkin kestävän kehityksen agendaa

One Equity Partners vahvisti Walkin kestävän kehityksen agendaa viiden vuoden omistajuutensa aikana

One Equity Partners (jäljempänä ”OEP”) ilmoitti tänään tehneensä sopimuksen Walki Holding Oy:n (jäljempänä ”Walki” tai ”Yritys”) myymisestä Oji Holdings Corporationille (jäljempänä ”Oji-konserni”). Oji-konserni on japanilainen sellu- ja paperituotteisiin keskittyvä monialayritys. Walki on keskittynyt pakkaus- ja teknisten materiaalien kehitykseen ja valmistukseen, Walkin päämarkkinat ovat Euroopassa.

Vuonna 1930 perustettu Espoossa päämajaansa pitävä Walki on erikoispakkausmateriaalien valmistaja. Walki valmistaa elintarvikkeiden ja erikoiskuluttajatuotteiden kuluttaja- ja teollisuuspakkauksia sekä teknisiä materiaaleja, kuten eristeitä ja palonestopinnoitteita, kalvoja ja suojavaatetusratkaisuja. Yrityksellä on maailmanlaajuisesti 17 tuotantolaitosta ja yli 1700 työntekijää. OEP osti Walkin heinäkuussa 2018 toteutuneella yrityskaupalla.

“Walkin suorituskyky omistajuutemme aikana oli hämmästyttävä, ja olemme iloisia, että pystyimme auttamaan Walkia toteuttamaan liiketoiminnan laajentamisstrategian yritysvastuu keskiössään”, kertoo Marc Lindhorst, Managing Director, One Equity Partners. ”Teimme yhteistyötä johdon kanssa edistääksemme uusia kasvumahdollisuuksia pakkausten ja teknisten materiaalien loppumarkkinoilla ja muutimme valmismenetelmiä yhä ympäristöystävällisemmiksi.”

OEP:n omistajuuden aikana Walkin liikevaihto kasvoi 125 %.  Walki teki tuona aikana merkittäviä investointeja pitkäaikaiseen ympäristövastuullisuuteen. Näitä investointeja olivat esimerkiksi vaihtoehtoisten materiaalien ja tuotantomenetelmien kehittäminen, jotta asiakkailla olisi mahdollisuus valita sopivin pakkausratkaisu ympäristövaikutusten mahdollisimman pienenä pitämistä varten. Walki teki seitsemän yritysostoa OEP:n omistajuuden aikana. Yksi niistä oli Plasbel Plásticos vuonna 2021, tässä yrityskaupassa oli tavoitteena hyödyntää kyseisen yrityksen asiantuntemusta kierrätettyjen ja kompostoitavien pakkausten tuotannossa koko Walkissa. Valkeakosken tehtaan uusin investointi vuonna 2023 on osa kasvutarinaa, minkä OEP:n omistajuus mahdollisti.

”One Equity Partners oli viimeiset viisi vuotta ensiluokkainen kumppani yrityksellemme”, kertoo Leif Frilund, Walkin toimitusjohtaja. ”OEP:n pakkausalan tuntemus auttoi meitä toteuttamaan yritysvastuustrategiamme ja samalla merkittävästi kasvattamaan liiketoimintaamme.”

Walki on alansa johtava edistyneiden pakkausmateriaalien asiantuntija, joka toimittaa uudistuksellisia ja vastuullisia ratkaisuja ratkaisemaan alan vaikeimpia haasteita. Walki on kasvava kansainvälinen konserni, jossa on kolme liiketoiminta-aluetta: Consumer Packaging, Industrial Packaging ja Engineered Materials, ja toimintaa 11 eri maassa. Walki investoi jatkuvasti uusiin teknologioihin ja materiaaleihin parantaakseen tuotteidensa ja alansa ympäristövastuullisuutta.  Walkilla on laajasti tietämystä pakkaussovelluksista sekä resursseja omaan innovointiin.  Walkilla on tuotantolaitoksia Suomessa, Saksassa, Belgiassa, Espanjassa, Ranskassa, Puolassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Kiinassa. Lisätietoja löydät osoitteesta www.walki.com

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy