PunaMusta Coloro luopuu Tallinnan toiminnoista

PunaMusta Media Oyj:n tytäryhtiö PunaMusta Coloro Oy on myynyt Pixmill Estonia Oü:n koko osakekannan. Osakkeiden omistus siirtyy Pixmill Estonian toimivalle johdolle 30.6.2024 alkaen. Osakekaupan yhteydessä PunaMusta Coloro ja Pixmill Estonia solmivat yhteistyösopimuksen, jonka mukaan sopimusvalmistus jatkuu entisen kaltaisena myös tulevaisuudessa.

Osakekauppa on osa PunaMusta Media -konsernin strategiaa, jossa konserni keskittyy tuottamaan vaikuttavia ratkaisuja markkinoinnin ja myynnin tarpeisiin. Kaupan myötä konsernin näkyvyysliiketoiminnan tuotanto keskittyy Suomeen, mikä mahdollistaa tehokkaamman kokonaisvaltaisen palvelutarjonnan asiakkaiden näkyvyyden parantamiseksi. Kaupalla ei ole vaikutusta asiakkaiden saamiin ratkaisuihin, sillä kaikki näkyvyysratkaisut on ollut koko ajan mahdollista saada täysin kotimaisena. Palvelut säilyvät jatkossakin yhtä laajoina, kun ennen kauppaa.

– Tehdyllä ratkaisulla pystymme paremmin kehittämään PunaMusta Coloron asiakaskokemusta. Jatkossa PunaMusta Coloro ja Pixmill Estonia jatkavat syvää yhteistyötä keskittyen molemmat omiin osaamisalueisiinsa. Pixmill on ollut tekstiilituotannon pioneeri ja pääse nyt syventämään erikoisosaamistaan. Asiakkaalle tämä näkyy parantuneena laatuna ja nopeampina toimitusaikoina, kertoo PunaMusta Median näkyvyysliiketoiminnan johtaja Sampsa Lilja.

Osakekaupalla ei ole olennaista vaikutusta PunaMusta Media -konsernin lukuihin eikä se muuta vuoden 2024 aiempaa tulosohjeistusta, jonka mukaan konsernin vuoden 2024 jatkuvien toimintojen liikevaihdon odotetaan paranevan ja liiketuloksen ilman medialiiketoiminnan myyntivoittoa arvioidaan paranevan vuoden 2023 tasosta. Pixmill Estonian myynnin myötä konsernin henkilöstömäärä pienenee 25 työntekijällä.

PunaMusta Media Oyj

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy