Sami Etula on valittu Vuoden kouluttajaksi

Kauppakamarien valtakunnallinen koulutuspooli on valinnut Sami Etulan Vuoden kouluttajaksi 2023. (Kuva: Sami Etula)

Kauppakamarien valtakunnallinen koulutuspooli on valinnut diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri Sami Etulan Vuoden kouluttajaksi 2023. Valintapäätös perustuu hänen käytännölliseen ja kuulijoita inspiroivaan tyyliin toimia kouluttajana. ”Etula on luennoinut strategisesta ajattelusta, suunnittelusta ja hallituksen roolista strategian rakentamisessa meidän HHJ-kursseillamme sekä Hämeenlinnassa että Lahdessa. Osallistujilta hän on saanut erinomaiset palautteet”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. 

Kouluttaessaan Etula tuo esiin uusia näkökulmia ja saa osallistujat hyvin mukaan keskusteluun. Hän on inspiroiva puhuja, joka tempaisee mukaan käytännönläheisellä otteellaan ja luo koulutuksiin hyvän tunnelman.

Etulalla on yli kymmenen vuoden kokemus kasvua hakevien yritysten ongelmanratkaisijana, asiantuntijana ja kouluttajana. Lisäksi hän toimii hallituksen jäsenenä tai puheenjohtajana kuudessa yrityksessä ja auttaa yrityksiä suurissa uudistumisprosesseissa, toiminnan tehostamisessa, omistusjärjestelyissä ja strategisen tason CFO-palveluissa. Vuosien varrelta takataskuun on jäänyt myös oppeja yritysten suunnanmuutoksista, kun on menty ensin suohon ja noustu taas ylös.

Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-kursseilla Etula luennoi tiheään ja hänen kalenterinsa täyttyy, kun sana asiakaspalautteista kiirii. Hänen erityisenä vahvuutenansa on löytää täysin uudenlaisia ratkaisuja monimutkaisiin kokonaisuuksiin. Tämä tulee hyvin esille myös HHJ-koulutuksissa. Hän saa kiitosta uudenlaisen ajattelun herättämisestä, joka ei pelkää kyseenalaistaa totuttuja toimintatapoja. Etula on nykyään mukana HHJ:n kehittämistyössä ja jatkossa hänet nähdään myös HHJ-puheenjohtajakurssien luennoitsijana ja asiantuntijana.

Hämeen kauppakamari

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy