Vakuutusmeklariyhtiö Howden jatkaa laajentumistaan Baltian maissa

Howden on ostanut virolaisen vakuutusmeklari AS Smart Kindlustusmaaklerin ja KindlustusEst Kindlustusmaakler OÜ:n yritysasiakkuudet. Yrityskauppojen myötä Howdenista tulee Viron suurin yritysvakuutusmeklari. Konsernin tavoitteena on tehdä lisää yritysostoja Baltian maissa.

”Ostoillaan kahdesta johtavasta virolaisesta vakuutusmeklariyrityksestä Howden vahvistaa asemaansa alueella. Vuonna 2023 Howden solmi lähes 50 yrityskauppaa ympäri maailmaa ja tutkii myös muita ostomahdollisuuksia Virossa sekä Latviassa ja Liettuassa. Strateginen laajeneminen avaa Howdenille uusia kasvumahdollisuuksia Baltian maissa”, sanoo Howden Kindlustusmaaklerin hallituksen puheenjohtaja Andry Saarm.

Howden toimii Virossa nimellä Howden Kindlustusmaakler OÜ ja yhtiö on Howden Finland Oy:n tytäryritys. Howden Finland on markkinajohtaja Suomessa, jossa se on toiminut vuodesta 2000.

”Kaupanteon jälkeen osuutemme vakuutusmeklarimarkkinoista Virossa on 13 prosenttia. Howdenilla on nyt Viron vakuutusmeklareista eniten yritysasiakkaita. Nyt jatkamme nopeaa kasvua hyödyntämällä synergiaetuja ja luomalla asiakkaille lisäarvoa”, Saarm jatkaa.

”Yhteistyö Howdenin kanssa mahdollistaa meklaripalveluiden laajentamisen sekä nykyisille että tuleville asiakkaille, jotka saavat käyttöönsä Euroopan laajuisesti tarjolla olevat ratkaisut. Omalta kannaltamme me täydennämme Howdenin osaamista yhteistyössä autokauppojen ja rahoituslaitosten kanssa”, kertoo Smart Kindlustusmaaklerin hallituksen jäsen Heiki Puusaar.

”Tulevaisuudessa KindlustusEst keskittyy tarjoamaan verkkovakuutusratkaisuja, ja on hienoa, että löysimme uuden vahvan omistajan yritysasiakkuuksillemme”, tiivistää KindlustusEst Kindlustusmaaklerin hallituksen jäsen Merit Ots.

Yrityskauppojen jälkeen Howdenin Viron toimintojen henkilöstömäärä nousee 40 henkeen, kun Smartin henkilökunta ja KindlustusEstin yritysliiketoiminnan henkilökunta liittyvät yhtiön riveihin. Asiakkuussopimukset siirtyvät automaattisesti, ja ostettujen liiketoimintojen asiakashallinnasta vastaavat henkilöt jatkavat töitä Howden-brändin alla

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy