52 syytä syödä kalaa!

Talvikalastusta Päijänteellä. Kalanystävät saivat noutaa maistuvaa Päijänteen muikkua suoraan avannolta. Kuva: Unto Rönkkönen

Terveellisellä ravinnolla on tärkeä rooli ihmisen hyvinvoinnille. Siksi Pro Kala haluaa tuoda esiin kalan ravitsemuksellisen monipuolisuuden ja innostaa suomalaisia syömään kalaa säännöllisesti – vähintään kahdesti viikossa. Pro Kalan somekanavissa kerrotaan tänä vuonna 52 hyvää syytä syödä kalaa.

Suorastaan ravitsemuksellinen aarre, jonka syöminen tarjoaa monipuolisesti hyötyjä – kaikkea sitä on kala!

Kala sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, joten sen syöminen tukee aivojen toimintaa, vahvistaa sydäntä ja edistää yleistä terveyttä.

Kalassa on paljon ravintoaineita verrattuna energiamäärään, eli se on ravintotiheää ruokaa. Kala on myös erinomainen proteiinin lähde ja sen rasva on hyvälaatuista pehmeää rasvaa, jossa on elimistölle välttämättömiä rasvahappoja. Kala on hyväksi kaikenikäisille, ja sitä suositellaan syötäväksi vähintään kahdesti viikossa. On ympäristöystävällistä suosia kestävällä tavalla pyydettyä kalaa, ja kun se on pyydetty läheltä, vähenevät kuljetusten ympäristövaikutukset.

Koska kala on monipuolinen raaka-aine, sitä voi muun muassa graavata, grillata, savustaa, keittää, paistaa tai marinoida. Pro Kala haluaakin haastaa tänä vuonna suomalaiset kokeilemaan uusia, herkullisia kalareseptejä – ja jakamaan omia suosikkireseptejään. Pro Kala kertoo Parasta evästä -somekanavissaan vuoden 2024 aikana 52 syytä sille, miksi kalaa kannattaa syödä säännöllisesti.

Pro Kala ry

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy