Äänekosken kaupunki osoittaa tukensa ukrainalaisille

Venäjän suurhyökkäyksestä Ukrainaan tulee lauantaina 24.2.2024 kuluneeksi kaksi vuotta. Tuen osoittamiseksi ukrainalaisille Äänekosken kaupungintalolla liputetaan 24.2. Ukrainan lipulla ja Kotakennään silta valaistaan Ukrainan lipun sinikeltaisin värein.

– Äänekosken kaupunki haluaa tällä tavoin osoittaa edelleen tukeaan pitkään kestäneen hyökkäyssodan kohteeksi joutuneelle Ukrainalle ja ukrainalaisille. Äänekosken kaupungin tuki on jatkuvaa ja haluamme tuoda sen esiin näin symbolisena eleenä liputuksella ja valaistuksella, hallintojohtaja Aleksi Heikkilä sanoo.

– Olemme saaneet eri-ikäisistä ukrainalaisista uusia asukkaita ja kuntalaisia, ja olemme ottaneet heidät avosylin vastaan. Toivomme, että he saavat täällä hyvän elämän tulevaisuudessakin. Äänekoskella on kaikkien turvallista elää hyvää elämää.

Äänekoskella kohtelemme kaikkia tasapuolisesti. Olemme toiminnassamme oikeudenmukaisia ja noudatamme demokratian periaatteita. Äänekoski on kansainvälinen, monikulttuurinen ja tasa-arvoinen kaupunki. Haluamme ottaa maahanmuuttajat osaksi äänekoskelaista yhteisöä ja tässä integraatiossa on onnistuttu hyvin. Yhteisöllisyys lähtee yhdessä tekemisestä ja yhdessä olemisesta.

– Äänekoskella on haluttu auttaa Ukrainasta sotaa pakenevia ihmisiä kaikin keinoin. Äänekoskella lukuisat vapaaehtoiset, järjestöt, seurakunnat ovatkin aktiivisesti auttaneet ukrainalaisia kotoutumaan. Siitä heille suuri kiitos, Heikkilä sanoo.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy