Arja Koriseva on Lahden Joulukylän ensimmäinen tähtikiinnitys

Näkymä Lahden torille Mariankadulta. Kuva: Unto Rönkkönen

Perinteinen Lahden Joulukylä avaa tänä vuonna porttinsa Kauppatorilla lauantaina 9.12. klo 10 ja on auki keskiviikkoon 20.12. asti. Kahteentoista päivään mahtuu monta kokemusta ja elämystä koko perheelle.

Lahden Joulukylässä kuullaan tänäkin vuonna Suomen eturivin artisteja. Yli 30 vuotta joulukonsertteja tehnyt Arja Koriseva nousee lavalle maanantaina 18.12. kello 18.

Koriseva kertoo olevansa todella jouluihminen. Joulukeikkoja hän odottaa siksikin, että julkaisee 17.11. pitkästä aikaa uuden joululaulun: Jos vielä yhden joulun.

”Laulu on Helsingin poliisisoittokunnan kitaristin Onni Lonkan käsialaa. Olin soittokunnan solistina, kuulin laulun ja ihastuin ikihyviksi. Tykkään siitä ihan hirveästi ja sen myöskin Lahdessa esitän”, Koriseva sanoo.

Arja Koriseva. Kuva: Unto Rönkkönen

Suosikkiartisti tulee torille iloisella tonttumeiningillä.

”Torilla on mahdollisuus esittää reippaita, iloisia, tonttuisiakin lauluja. Valitsen lauluja, joita ihmiset voivat mahdollisimman paljon laulaa mukana. Tuttuja lauluja, jotka herättävät jouluisia ajatuksia ja tuovat joulumieltä.”

Lisää tähtikiinnityksiä on luvassa myöhemmin.

Totuttuun tapaan esiintymässä on myös paikallisia ryhmiä, kuten Möysän nuorisoseura, Duo Karhos, Tuubakimalainen, Matit ja Maijat, Mukkulan Harmoonilikat, Village Ten, Lahen Uket, Lahden kaupungin Houseband, Tohtori Nikula ja Hiippalakit sekä Lahden Musiikkiopiston lapsikuoro.

Joulukylä on auki joka päivä 9.-20.12. klo 10-19. Vilkkainta ohjelma-aikaa arkisin ovat klo 10–12 ja klo 17–19 väliset tunnit. Viikonloppuisin Joulukylässä tapahtuu aamusta iltaan.

Lasten ja lastenmielisten aamupäivät

Perinteiden mukaisesti aamupäivät on pyhitetty lastenohjelmalle. Luvassa on tarinointia nuotiopaikalla, tonttujumppaa ja lasten oma musiikkikonsertti, jossa saa myös hyppiä mukana. Lapsille suunnatut aamut ovat tärkeä osa läheisten koulujen ja varhaiskasvatuksen toimipisteiden ohjelmaa joulun alla.

Lasten Talvikarnevaalien päivää vietetään tiistaina 12.12. ja tietysti Joulukylän tähti, eli itse Joulupukki on paikalla arkisin iltaisin ja viikonloppuina koko ajan.

”Lahden Joulukylä on varmasti Suomen ohjelmallisin joulutori. Mahdollisesti jopa yksi Euroopan ohjelmallisimmista. Meillä on maksutonta ohjelmaa kaikenikäisille”, muistuttaa Lahden Joulukylän monivuotinen juontaja Tiina Kulmalahti, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi kylään viihtymään ja aistimaan joulun tunnelmaa.

Monenlaista nähtävää ja koettavaa

Lavaohjelman lisäksi Joulukylä tarjoaa tänä vuonna myös paljon muuta kiinnostavaa ja uutta nähtävää.

Joulukylän avauksessa luvassa on yllätysohjelmaa, ja uutena elementtinä kylään on saatu myös myyntiteltta, jonka pöytiä myyjät ovat voineet etukäteen varata. Teltta on tullut kylään uutena kokeiluna, sillä perinteiset Joulukylän myyntikojut ovat loppuun varattuja suosituimpina päivinä.

Lisäksi viime vuonna aloitettu Joulukylän somistusprojekti saa jatkoa uusien elementtien myötä. Viime vuonna suosituimpia kuvauskohteita olivat Amadeu Vivesin taiteilemat olkipukit, ja projekti saa jatkoa uusien jouluisten elementtien myötä.

Tutustu Lahden Joulukylään tarkemmin osoitteessa: lahdenjoulukyla.fi

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy