Art for Bones kutsuu kokemaan Luonnontieteellisen museon uudessa valossa

Luonnontieteellinen museo herää henkiin keskellä vuoden pimeintä aikaa 15.–25.11.2023, kun museo on poikkeuksellisesti auki myös iltaisin.

Art for Bones -tapahtuma päättää Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen museon 100-vuotisjuhlavuoden. Museoon luodut audiovisuaaliset teokset käsittelevät luonnon monimuotoisuutta, lajien sukupuuttoja ja peilaavat näitä tulevaisuudenkuviin.

– Juhlavuoden päätteeksi halusimme tarjota jotain erityistä myös aikuisille. Toivomme, että tämän tapahtuman kautta museoon löytävät niin vakioasiakkaat kuin ihan uudetkin vierailijat. Marraskuun pimeisiin iltoihin haluamme tuoda valoa, iloa ja elämyksiä, kuvailee yleisötoiminnan johtaja Sanna Vuori.

Teokset tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän taidetta ja luonnonhistoriaa, kaikuja menneisyydestä sekä katoavista maailmoista. Taiteilijoiden Aliina Kauranne, Juho Vesanen & Matti Vilho, Maisa Immonen, Ville Leppänen, Otso Reitala ja YSI luoma immersiivinen näyttelykokemus herättää pohdiskelemaan planeettamme nykytilaa ja tulevaisuutta.

– Luonnontieteellinen museo tarjoaa mielenkiintoiset puitteet audiovisuaalisten teosten näyttelylle. Museon kokoelmat laittavat muutenkin mielikuvituksen liikkeelle, mutta teosten ja valaistuksen avulla kokemus muuttuu vielä aivan toiselle tasolle, kertoo Veli Studion luova johtaja Joni Stanley.

– Näyttelyyn on valikoitu teoksia, jotka tutkiskelevat teemoja luonnon monimuotoisuuden ympäriltä modernien teknologioiden avulla. Teoksissa on hyödynnetty mm. pelimoottoreita ja muita animaation keinoja, joilla nähdään maailmoihin, minne ei muuten nähtäisi, Stanley jatkaa.

Veli Studion ja Luomuksen yhteistyöllä on jo aiemmin syntynyt Music For Plants -tapahtuma Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneisiin. Nyt vierailijoilta kiitosta saanut taide-elämys siirtyy kasvimaailmasta eläinkuntaan.

Iltatapahtumien ennakkolippujen myynti Tiketin lippukaupassa https://www.tiketti.fi/artforbones

Luonnontieteellisen museon juhlanäyttely “Juhlat metsässä” on auki vielä lähes koko ensi vuoden 29.12.2024 saakka.

Opastettuja kierroksia luonnontieteellisiin kokoelmiin 4.11.–16.12.2023. Oppaan mukana aikuiset kävijät pääsevät syvälle maan alle, Luonnontieteellisen museon kellarikerroksiin.

Katso aikataulut, hinnat ja lisätiedot luomus.fi.

Helsingin yliopisto

 

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy