Fazer ja Lahti allekirjoittivat kiinteistökaupan esisopimuksen

01.02.2023, Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on allekirjoittanut kiinteistökaupan esisopimuksen Fazerin kanssa. Esisopimus koskee Fazerin ja Lahden kaupungin yhteistyösopimuksessa määriteltyä 34 hehtaarin tonttia Pippo-Kujalan teollisuusalueella. Esisopimus edeltää varsinaista kiinteistökauppaa ja uuden makeistehtaan investointipäätöstä.

Fazerin strategisena tavoitteena on vahvistaa asemaansa Suomen johtavana kuluttajatuoteyhtiönä ja vauhdittaa kasvuaan muissa Pohjoismaissa.

Lahden seutu on Suomen merkittävin elintarviketeollisuuden keskittymä, joka kattaa koko arvoketjun alkutuotannosta jalostukseen ja vähittäiskauppaan. Uusi makeistehdas vahvistaisi entisestään elintarviketeollisuuden keskittymää.

– Esisopimus on yksi askel kohti investointipäätöstä. Se vahvistaa Fazerin ja Lahden kaupungin molemminpuolista sitoutumista hankkeeseen, korostaa kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Esisopimuksen sisältö vastaa aiemmin tehdyn yhteistyösopimuksen sisältöä, mutta siinä sovitaan tarkemmin mahdollisen kiinteistökaupan ehdoista. Esisopimuksen liitteenä on varsinaisen kiinteistökauppakirjan luonnos. Sopimuksessa määritellyn tontin asemakaava vahvistui 18.11.2022.

Kiinteistökaupan esisopimus on osa suunnitellun tehtaan perussuunnitteluvaihetta, jonka tarkoituksena on tuottaa riittävät tiedot investointipäätöstä varten.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy