GlobalConnect suunnittelee jopa 7 miljoonan euron lisäinvestointia Lahteen – yhdistää ensimmäiset lahtelaiset valokuituverkkoonsa tämän vuoden puolella

Pohjoismainen digitaalisen infrastruktuurin tarjoaja GlobalConnect on tehnyt suursatsauksen Lahteen ja yhtiö on päättänyt rakentaa valokuituyhteyksiä 20 kaupunginosaan. Monella alueella rakennustyöt ovat jo pitkällä, ja Lahti onkin yksi Suomen ensimmäisistä kaupungeista, missä GlobalConnect pääsee yhdistämään asiakkaita kuituverkkoon.

Suomeen yhteensä 500 miljoonaa euroa investoiva GlobalConnect rakentaa parhaillaan valokuituverkkoa Lahden Patomäen, Venetsian, Petsamon, Männistönrinteen, Kärpäsen, Ali-Juhakkalan ja Tapanilan alueilla. Yhtiö on investoinut Lahteen tähän mennessä jo 12 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa tehokkaan valokuituyhteyden noin 13 000 kotitaloudelle.

”Suomen puolen miljardin euron kokonaisinvestoinneistamme merkittävä osa suuntautuu juuri Lahteen. Olemme saaneet täällä erittäin positiivisen vastaanoton”, GlobalConnectin viestintäpäällikkö Crista Känsälä sanoo.

Lahdessa yhtiö pääsee yhdistämään ensimmäisiä asiakkaitaan verkkoon jo tämän vuoden puolella Kärpäsen, Ali-Juhakkalan ja Patomäen alueella.

”Työt kuitenkin monella alueella jatkuvat ja kaiken kaikkiaan meillä on projekteja käynnissä 20 kaupunginosassa. Suunnitelmissamme on laajentaa entisestään toimintaamme ja uusien lisäinvestointiemme määrä Lahdessa saattaa nousta 7 miljoonaan euroon” Känsälä sanoo.

Suomessa vain noin puolet kansalaisista on kuituverkon piirissä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Esimerkiksi Ruotsissa vastaava luku on 90 %.

”Suomessa kotitaloudet käyttävät edelleen paljon mobiiliverkkoa. Valokuidun etuna on se, että kyseessä on täysin oma liittymä. Tällöin vaikkapa naapurin verkkokäyttäytyminen ei vaikuta omiin tietoliikenneyhteyksiin”, Känsälä kertoo ja jatkaa:

”Kuituverkko täydentää suomalaista mobiiliverkkoa ja lisää yhteyksien toimintavarmuutta. On hyvä, että emme ole jatkossa enää vain yhden yhteystavan varassa.”

GlobalConnect on toiminut alalla 25 vuotta ja ottanut käyttöön jo 155 000 kilometriä kuituverkkoa Pohjois-Euroopassa. Se hallinnoi Pohjois-Euroopan suurinta kuituverkkoa, jossa kulkee yli 50 % Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä datasta.

GlobalConnect

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy