Hae mukaan keskustan liikennesuunnittelun kaupunkilaisraatiin

Liikennejärjestelmän tavoitteena on vahvistaa keskustan elämyksellisyyttä.

Helsingin ydinkeskustan liikennejärjestelmän suunnittelu on alkamassa. Suunnittelun tueksi kootaan kaupunkilaisraati.

Tavoitteena sujuvampi liikkuminen

Ydinkeskustan liikennejärjestelmäsuunnitelmassa kehitetään liikennettä kokonaisuutena: kuinka keskustaan tullaan ja miten siellä liikutaan. Liikennejärjestelmässä tarkastellaan kaikkia eri liikennemuotoja: kävely, pyöräily, joukkoliikenne sekä henkilö- ja tavaraliikenne. Liikennejärjestelmäsuunnitelma ohjaa keskustan tarkempaa liikennesuunnittelua. Tarkoitus on myös tukea keskustan elinvoimaa ja viihtyisyyttä.

Tavoitteena on vahvistaa keskustan elämyksellisyyttä kestävään liikkumiseen tukeutuen. Suunnitelman myötä pyritään tilanteeseen, jossa ihmisten saapuminen ja liikkuminen keskustassa olisi sujuvampaa, kävely-ympäristö olisi viihtyisämpi ja jakelu- ja huoltoliikenne palvelisivat keskustassa toimivien tarpeita hyvin.

Tule mukaan suunnittelemaan tulevaa liikennettä!

Raatilaisten toivotaan tuovan omia näkemyksiään suunnittelun tueksi. Raadissa keskustellaan ja arvioidaan keskustan käveltävyyttä, viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta. Raatiin osallistuminen ei edellytä liikennetuntemusta tai erityisosaamista. Sinun ei myöskään tarvitse olla helsinkiläinen. Riittää, että liikut Helsingin keskustassa.

Raati kokoontuu Oodissa kolme kertaa vuoden 2024 aikana, 25.1.2024, 27.2.2024 ja 20.3.2024 kello 17–19. Raatilaisten toivotaan osallistuvan kaikkiin kolmeen tapaamiseen.

Raatiin valitaan noin 15 osallistujaa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnan tulos ennen joulua.

Ilmoittaudu ehdolle raatiin 30.11.2023 mennessä.

Kaupunkiympäristön toimiala
Liikenne- ja katusuunnittelu

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy