Hanko kutsuu juhlimaan

Hangon kaupungin juhlavuosi on aivan nurkan takana, ja juhlallisuudet alkavat keskiviikkona 10. tammikuuta, jolloin kaupungin perustamisesta tulee kuluneeksi 150 vuotta. Juhlaliput nostetaan salkoon, ja juhlavuosi otetaan vastaan valo- ja tulinäytöksin.

Juhlavuoden ohjelma alkaa kaksikielisellä jumalanpalveluksella Hangon kirkossa kello 16.30. Tämän jälkeen kannattaa siirtyä Kirkkopuistoon, jossa kaupunki tarjoaa Belenos Group of Artsin valo- ja tuliesityksen kello 17.30.

– Ryhmä on tunnettu ainutlaatuisista esityksistään, joissa koreografia ja kauniit puvut tarjoavat unohtumattoman esityksen. Esitys kestää noin puoli tuntia. Katsojilla on mahdollisuus yhteiskuvaan Auroran liikkuvan valoteoksen kanssa, kertoo juhlavuoden koordinaattori Sarah Nylund.

Kaupunki pyytää yleisöä huomioimaan, että kaupungintalon edustalla oleva katu suljetaan liikenteeltä kello 16.00 esityksen vuoksi. Yleisö näkee ohjelman parhaiten kirkon portailta ja mäeltä. Koska ryhmä esiintyy myös tulen kanssa, ryhmän ja yleisön välillä on oltava turvaetäisyys.

Kirkkopuiston ohjelma päättyy vesitornin valaisemiseen Hangon väreissä. Juhlapäivä jatkuu kello 18 kaupunginvaltuuston juhlaistunnolla, joka suoratoistetaan myös kaupungin YouTube-kanavalla.  Ilta jatkuu kutsuvieraiden juhlaillallisella kaupungintalon juhlasalissa. Juhlassa esiintyvät paikalliset artistit, B&B Korsman vastaa ruoasta, ja nuoret lukiolaiset Iiris Laakspohja ja Frans Ekebom toimivat juhlan juontajina.

– 10. tammikuuta on juhlavuoden lähtölaukaus, jonka jälkeen juhlavuosi alkaa pyörimään. Hangonpäivillä 30.-31.8 järjestetään kansanjuhla, jota ei kannata jättää väliin. Vuodesta tulee tapahtumarikas ja mielenkiintoinen, sanoo kulttuurijohtaja Jennika Friman.

Juhlapäivän ohjelma 10. tammikuuta on seuraava:
16.30 Kaksikielinen jumalanpalvelus Hangon kirkossa
17.30 Valo- ja tulishow Kirkkopuistossa, Belenos Group of Arts
18.00 Kaupunginvaltuuston juhlaistunto valtuustosalissa, suoratoisto myös kaupungin YouTube-kanavalle

Tiedotamme juhlavuoden tapahtumista Hangon kaupungin kotisivulla, Facebook-sivulla sekä instagramtilillä hanko150hango.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy