Helsingin kaupunki tarjoaa jälleen tuhansia kesätyöpaikkoja

28.01.2023, Helsingin Kaupunki, kaupungin kanslia

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 6. helmikuuta ja päättyy 27. helmikuuta kello 16. Kesätyöntekijöitä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 3 500.

Helsingin tarjoamia kesätöitä voi hakea kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa helsinkirekry.fi. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan.

Moniin tehtäviin ei tarvita aiempaa työkokemusta – soveltuvat opinnot ja halu oppia ovat tärkeämpiä. Palkkaamme kesätyöntekijöitä muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, keittiötöihin, erilaisiin toimisto- ja asiakaspalvelutehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, varhaiskasvatusavustajiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia haemme erityisesti sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelukseen sekä kaupunkiympäristön toimialalle. Lisäksi kaupungin omistamat yhtiöt tarjoavat kesätyöpaikkoja.

Töitä tuhannelle ensimmäistä kesätyötä hakevalle

Haluamme tarjota mahdollisuuksia ensimmäisiin kesätyökokemuksiin, joten kohdennamme noin tuhat kesätyötä nuorille. 16–17-vuotiaille suunnattujen sekä 16–20-vuotiaille kohdennettujen Siisti kesä -hankkeen tehtävien hakuaika alkaa 6. helmikuuta ja päättyy 27. helmikuuta kello 16. Nuorten kesätöitä voi hakea, jos täyttää kalenterivuoden aikana 16 tai 17 vuotta ja on suorittanut peruskoulun ennen kesää. Työtä voidaan tarvittaessa räätälöidä osaamisen ja fyysisen toimintakyvyn mukaiseksi.

Siisti kesä -hankkeeseen palkkaamme myös nuoria, joilla ei vielä ole työkokemusta. Hankkeen noin 270 kesätyöntekijää pitävät puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat puhtaina.

Kaupungin kesätyöt ovat suosittuja

Helsingin kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää.

Aiempina vuosina eniten hakemuksia on jätetty esimerkiksi teknisen alan harjoittelijan, kirjastoapulaisen, ympäristötyöntekijän, asuntoneuvojan, ruokapalvelutyöntekijän ja avustavan nuoriso-ohjaajan tehtäviin. Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle haetaan vuosittain kesäsijaisia erityisesti lähihoitajan, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tehtäviin. Kaupungilla on tarjolla kesätöitä kaikkiaan yli 100 eri nimikkeellä.

Kesäseteli tukee nuorten työllistymistä

Kesäsetelin kanssa nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Myös esimerkiksi taloyhtiö tai harrastusseura voi toimia työllistäjänä.

Kesäseteli on voimassa 1.6.–15.8.2023. Sähköisen kesäsetelin voivat hakea helsinkiläiset ja Helsingin kouluissa opiskelevat 9.-luokkalaiset, 10.-luokkalaiset ja Valma-luokkien opiskelijat. Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu) ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy