Hyvinkään kaupunki ja Laurea kartoittavat alueen matkailun nykytilaa

5.4.2023, Hyvinkään kaupunki

Laurea-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat toteuttavat Hyvinkään kaupungin toimeksiannosta selvityksen matkailun nykytilasta, matkailutoimijoiden tarpeista, yhteisöllisen kehittämisen mahdollisuuksista ja vastuullisen matkailun toteuttamisesta.

Hyvinkää on yksi viime vuosien matkailuvoittajista Uudellamaalla. Kaupungissa on tarjolla matkailijoille kauniita luontokohteita, monipuolisia kulttuuritapahtumia ja lisäksi korkeatasoisia majoitus- ja ravintolapalveluja.

Tutkimus tehdään kyselytutkimuksena, jonka avulla kartoitetaan kaupungin matkailutoimijoiden, niin yritysten kuin yhdistysten, näkemyksiä ja toiveita sekä tarkastellaan kaupungin oman matkailutoiminnan tarpeita.

Kysely on auki 5.–19. huhtikuuta. Matkailutoimijat saavat Webropol-kyselyn suoraan sähköpostiinsa. Kysely toteutetaan anonyymisti.

Laurean opiskelijaryhmä tuottaa vastausten perusteella raportin Hyvinkään kaupungin matkailun ja matkailijatoimijoiden yhteistyön kehittämistä varten. Mitä enemmän tietoa kyselyn avullasaamme,sitä paremmin voidaan varmistaa, että kaupunkia kehitetään houkuttelevaksi, turvalliseksi ja vastuulliseksi matkailukohteeksi.

Tavoitteena on, että uusista toimenpiteistä ja ratkaisuista hyötyisivät laajasti paikalliset matkailutoimijat, kaupungissamme vierailevatmatkailijat, asukkaat, tapahtumakävijät ja yhteistyökumppanit.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy