Kaikki pääsevät harrastamaan! Lasten ja nuorten harrastusryhmät alkavat syyskuussa kaikilla Äänekosken kouluilla

Maksutonta ja monipuolista harrastustoimintaa järjestetään taas kaikilla Äänekosken seitsemällä peruskoululla. Harrastamisen Suomen mallin mukaiselle lasten ja nuorten harrastustoiminnalle Äänekoskelle on saatu tälle vuodelle Opetushallituksen 160 000 euron avustus, ja kaupungin omavastuuosuus on 30%.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Vuoden 2023 alusta nuorisolakiin lisättiin uudet säännökset Harrastamisen Suomen mallin mukaisesta nuorten harrastustoiminnasta sekä toimintaan myönnettävästä valtionavustuksesta.

Tämän syksyn harrastusryhmät alkavat pyörimään pääasiassa syyskuun aikana. Harrastustarjonta ja ryhmäkohtaiset ilmoittautumiset löytyvät lähiaikoina Äänekosken peda.netistä. Lisätietoja tulee myös Wilman kautta. Äänekosken harrastusryhmätoiminnalle on avattu uusi Facebook-sivu Kaikki harrastamaan Äänekoski ja Instagrammissa voi seurata tiliä kaikkiharrastamaan_aanekoski.

Harrastustoiminta järjestetään mahdollisimman pian koulupäivän päätteeksi, yleensä koulun tiloissa tai lähellä koulua klo 12-17 välillä. Harrastusryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain.

Tavoitteena on lasten hyvinvoinnin lisääminen mieluisan harrastuksen kautta. Kahden vuoden välein tehdään oppilaskysely, ja lasten ja nuorten toiveita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

– Todella suosittuja alakoulujen ja yläkoulujen oppilaiden keskuudessa ovat olleet ainakin laskettelu- ja keilailuryhmät, koordinaattori Susanna Tuhkala kertoo.

Lapset ovat vakuutettu koulun puolesta harrastusryhmien aikana.

Tule mukaan innostamaan nuoria uusien harrastusten pariin!

Äänekosken kaupunki etsii parhaillaan lukuvuodelle 2023-2024 uusia harrastusryhmien ohjaajia. Ohjaaja voi olla ammattinsa tai harrastuksensa puolesta perehtynyt ryhmän aiheeseen. Ohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Jos sinulla olisi tarjota Äänekosken kouluille Harrastamisen Suomen mallin harrastustoimintaa, ota rohkeasti yhteyttä koordinaattoriin.

Äänekosken kaupunki rekrytoi nyt mm. uima-, voimistelu-, parkour-, laskettelu- ja lautailuohjaajia.

– Harrastusryhmien ohjaajia koulutetaan yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Teemmekin tiivistä yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen, seurakunnan ja AKMOn kanssa. Mahtavaa, että olemme Äänekoskella saaneet eri toimijoita mukaan, Susanna Tuhkala kiittää.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy