KOKO Lahden toimitusjohtaja Emilia Mäki siirtyy uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle

20.12.2022, KOKO Lahti Oy

Lahden kaupungin tapahtumayhtiö KOKO Lahti Oy:n ja Lahti Events Oy:n toimitusjohtaja Emilia Mäki on irtisanoutunut. Mäki siirtyy uusiin tehtäviin maaliskuussa 2023. Uuden toimitusjohtajan haku käynnistyy yhtiössä saman tien.

Lahden tapahtumayhtiö KOKO Lahti Oy on nykymuodossaan syntynyt vuonna 2017 tapahtuneesta Lahden Messut Oy:n ja Lahden Sibeliustalo Oy:n fuusiosta. Fuusion jälkeen yhtiön tapahtumamyynti ja -järjestäminen ovat ottaneet merkittäviä harppauksia eteenpäin huolimatta siitä, että viimeiset reilut kaksi vuotta ovat olleet koronapandemian takia tapahtuma-alalla erittäin haasteellisia.

– KOKO Lahden ja Lahti Eventsin tiimit ovat ottaneet nämä haasteet uskomattoman hienolla asenteella vastaan. Siksi päätös uusiin tehtäviin siirtymisestä ei ollut helppo, mutta uusi minulle tarjottu tehtävä yhtiön ulkopuolella on poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Kiitän lämpimästi KOKO Lahden ja Lahti Eventsin henkilöstöä, yhtiöiden hallituksia sekä Lahden kaupunkia viime vuosista, kertoo toimitusjohtaja Mäki.

Yhtiö vastaa tapahtumabrändeistä Lahden Messut, Lahden Sibeliustalo, Finlandia-klubi ja Lahden Konserttitalo. Lisäksi Mäki on toiminut kansainvälisten tapahtumien järjestämiseen erikoistuneen kaupunkiyhtiö Lahti Events Oy:n toimitusjohtajana.

Mäki hoitaa tehtävää vielä alkuvuoden ajan 15.3.2023 asti. KOKO Lahti Oy:n uuden toimitusjohtajan rekrytointi käynnistyy saman tien.

– KOKO Lahti Oy:n ja Lahti Events Oy:n hallitusten puolesta kiitän Emiliaa hyvästä ja erittäin ammattitaitoisesta yhteistyöstä hallitusten ja yhteistyökumppaneidemme kanssa sekä tapahtumatoiminnan että -talojen kehittämisestä sekä erinomaisen työilmapiirin luomisesta kyseisissä yhtiöissä. Viime vuodet ovat olleet erittäin haasteellista aikaa koronapandemian rasittamalle tapahtuma-alalle, mutta siitäkin olemme muun muassa toimitusjohtajan pyyteettömän työn ansiosta selviämässä kohti normaalia. Lahdessa on Emilian johdolla rakennettu onnistuneesti kaupungin tapahtumatoiminnalle uutta suuntaa ja olemme omasta puolestamme todella harmissamme Emilian lähdöstä, mutta samalla iloisia Emilian valinnasta uusiin vaativiin tehtäviin, sanoo KOKO Lahti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Oivo.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy