Kouvolan Kuninkuusravien kuningatar- ja kuninkuuskilpailun osallistujat on valittu

Kouvolan Kuninkuusravien kuningatar- ja kuninkuuskilpailun osallistujat on valittu. Molempiin kilpailuihin on nimetty 12 osallistujaa sekä varahevoset. 

Tänä vuonna Kuninkuusravien päätoimikunta nosti mukaan pääkilpailuihin kaksi hevosta Kohti Kuninkuusraveja -pisteytysjärjestyksen ulkopuolelta. Molemmissa tapauksissa koettiin, että hevosten valinta oli suurkilpailukarsintaperusteella selvä. 

Kymmenen eniten KK-pisteitä keränneen hevosen lisäksi kuningatarkilpailuun valittiin osallistumaan Tutun Impi ja Hetviina. Kuningatarkilpailun varahevosiksi nimettiin Varoitus ja Humu-Liisa. 

“Hetviina on ollut kolmena viime vuonna suurimpia voittajakandidaatteja kuningatarkilpailuissa, ja vaikka kauden alku viivästyi, Hetviina on osoittanut hyvää nousuvirettä. Hetviina on voittanut peräti neljä yhdeksästä kuningatarkilpailun osalähdöstä viimeisen kolmen vuoden aikana, joten yksimielisesti koimme, että tämä on painava syy käyttää päätoimikunnan villiä korttia suurkilpailuperusteiden mukaan.”, Suomen Hippoksen raviurheilujohtaja Jari Haanniemiperustelee Hetviinan nostoa kilpailuun KK-pisteytyksen ulkopuolelta. 

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsi mukaan kuninkuuskilpailuun KK-pisteytyksen perusteella pääsevien hevosten lisäksi Hissun Feeniksin ja Uljas Suomalaisen. Varahevoseksi nimettiin Vixen. 

“Suurkilpailuperusteet puoltavat tässäkin hevosen sopivuutta kilpailuun vahvasti. Uljas Suomalainen oli viimeksi pääkilpailussa viides ja jätti taakseen muun muassa viisi nyt varmuudella mukana olevaa hevosta”, Haanniemi kertoo Uljas Suomalaisen valinnasta. 

Tänä vuonna lähtöratojen valintatapa uudistuu 

Tänä vuonna ensimmäiselle matkalle osallistujat valitsevat etu- tai takarivin lähtöpaikan Kohti Kuninkuusraveja -pisteytyksen perusteella. Pisteytyksen paras valitsee ensimmäisenä, haluaako ensimmäiselle osamatkalle eturivin (radat 1–8) vai takarivin (radat 9–12) lähtöpaikan ja valinta etenee tästä pisteytyksen mukaan. Osallistujien tekemät lähtöratavalinnat on merkitty oheiseen osallistujalistaan. 

Toisella 1 609 metrin osamatkalla lähtöradat ovat lähtöriveittäin käänteiset ensimmäiseen 2 100 metrin osamatkaan verrattuna. Kahdella ensimmäisellä matkalla parhaan yhteenlasketun ajan saavuttanut valjakko valitsee viimeiselle 3 100 metrin osamatkalle lähtöratansa ensimmäisenä, ja valintajärjestys etenee tästä yhteisajan mukaisesti. Jos yhteenlaskettu aika on sama, valintajärjestys ratkaistaan arpomalla. 

Ensimmäisen osamatkan lähtöpaikat arvotaan lauantaina 29. heinäkuuta. Arvontaa voi seurata TotoTV-lähetyksessä. Kuninkuusravit järjestetään tänä vuonna 4.-6. elokuuta Kouvolan raviradalla. 

Kuningatarkandidaatit 

 1. Suven Sametti (eturivi) 
 1. M.A. Piste (eturivi) 

 1. Virin Varpu (eturivi) 

 1. Lumi-Oosa (eturivi) 

 1. Lakan Leija (eturivi) 

 1. Sirpsakka (eturivi) 

 1. Pirttilän Olga (eturivi) 

 1. Hulluduunari (eturivi) 

 1. Vennelmon Varma (takarivi) 

 1. Sanahelinä (takarivi) 

 1. Tutun Impi (takarivi) 

 1. Hetviina (takarivi) 

Varahevoset: Varoitus, Humu-Liisa 

Kuningaskandidaatit 

 1. Evartti (eturivi) 

 1. Parvelan Retu (eturivi) 

 1. H.V. Tuuri (eturivi) 

 1. Caijus (eturivi) 

 1. Veeran Poika (eturivi) 

 1. Sheikki (takarivi) 

 1. Herra Heinämies (eturivi) 

 1. Kartier (takarivi) 

 1. Vixeli (takarivi) 

 1. Enon Vilppi (eturivi) 

 1. Hissun Feeniks (takarivi) 

 1. Uljas Suomalainen (eturivi) 

Varahevoset: Vixen 

Kohti Kuninkuusraveja -säännöt 2023 

Kuninkuus- sekä kuningatarkilpailuun ilmoittautuneista hevosista kymmenen eniten pisteitä kerännyttä saavat varman paikan pääkilpailuun. Osallistujat vahvistava päätoimikunta voi nostaa sijoille 11 ja 12 hevosen, jolla on vähemmän pisteitä, mutta jokin muu erityisen vahva peruste päästä mukaan kilpailuun, kuten poikkeuksellinen nousukunto tai menestys edellisen vuoden kilpailussa. 

Pistelähdöt on merkitty Hippoksen Heppa-järjestelmään merkinnällä ”KK-23”, ja maaliskuun alusta heinäkuun puoleenväliin lähtöjä tullaan ajamaan ympäri Suomea n. 50 kappaletta. Lähdöissä jaetaan pisteitä hevosen sijoituksen mukaisesti seuraavasti: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. 

Lähdön ensimmäisen palkinnon perusteella pisteet saavat seuraavan kertoimen: 

 • kun 1. palkinto on korkeintaan 2 000 euroa, kerroin 1 

 • kun 1. palkinto on 2001 – 5 000 euroa, kerroin 2 

 • kun 1. palkinto on yli 5 001-14 999 euroa, kerroin 3 

 • kun 1. palkinto on 15 000 euroa tai enemmän, kerroin 4 

Pistelaskussa otetaan huomioon myös mahdollinen nousukunto, kun 1.6. alkaen pisteet saavat lisäkertoimen 1,5. Eli kesällä KK-23 -lähdön voittaja voi kerätä peräti 150 pisteen potin. 

Lisäksi edellisen vuoden Kuninkuusravien kolmelle parhaalle lisätään seuraavat pisteet: 100 – 72 – 60.

 

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy