LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa maksutonta digineuvontaa paikallisille yrittäjille

Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa toimiville yrittäjille tarjotaan maksutonta asiantuntijaneuvontaa digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä. Syyskuun aikana toteutettavassa pilotissa LAB-ammattikorkeakoulun asiantuntijat auttavat erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä kartoittamaan sekä tunnistamaan oman liiketoiminnan kehittämiskohteita digitaalisuuden saralla.

Parhaillaan testattava ajanvarauspalvelu on osa LAB-ammattikorkeakoulun DIH 2.0 -hankkeita, joissa rakennetaan paikallista digitaalista innovaatiokeskittymää Etelä-Karjalaan ja Päijät-Hämeeseen. Valtaosa pienistä ja keskisuurista yrityksistä on jäljessä digitaalisissa innovaatioissa. Paikallisen keskittymän kautta yritykset saavat yhden luukun periaatteella tukea digitaaliseen muutokseensa.

”Rakennamme aktiivista kehittämisverkostoa korkeakoulujen, maakuntien ja yrittäjien välille. Keskittymän kautta paikallisen yrittäjän on helpompi löytää yhdestä paikasta esimerkiksi rahoituskanavia ja yhteistyökumppaneita uusille digitaalisuuteen liittyville ideoille, kokeilla uusia teknologioita ennen niihin investointia sekä löytää yrityksen kehittämiseen parhaiten soveltuvia koulutuskokonaisuuksia”, projektipäällikkö Jarkko Kääriäinen LAB-ammattikorkeakoulusta kertoo. 

Päijät-Hämeeseen ja Etelä-Karjalaan rakennettavan innovaatiokeskittymän tavoitteena on kiihdyttää julkisen sektorin ja pk-yrittäjien digitaalista murrosta sekä edistää yrittäjien, julkisten toimijoiden ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä niin alueellisesti, valtakunnallisesti kuin Euroopan laajuisesti.

Maksutonta asiantuntijaneuvontaa syyskuun loppuun asti

Yrittäjät voivat varata keskusteluajan LABin asiantuntijalle syyskuun loppuun saakka osoitteessa www.digitalinnovationhub.fi. Vapaita aikoja on rajoitetusti.

Lisäksi yrittäjille on avoinna lyhyt kysely, jonka avulla kartoitetaan paikallisia digitaalisten palveluiden tarjoajia ja tarvitsijoita. Kyselyyn voi vastata 15.9.2023 mennessä Webropolissa http://tinyurl.com/yrityskartoitus2023.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy