Lahden ensilumenlatu avataan lauantaina 26.11.

22.11.2022, Lahden kaupunki

Lahden perinteisen ensilumenladun valmistelutyöt on aloitettu. Edellisen talven säilölumella saadaan latureitin pituudeksi noin 2 kilometriä.

Lumen levityksen aikana ei toivota kenenkään liikkuvan alueella vaaratilanteiden välttämiseksi. Lunta tuovia kuorma-autoja ja latukoneita liikkuu aikaisesta aamusta yömyöhään saakka. Hiihtäjiltä toivotaan malttia hiihtokauden avauksen suhteen.

– Tervetuloa hiihtämään ensilumenladulle niin Lahdesta kuin muualtakin, kun latu on lauantaiaamuna 26.11. käyttökunnossa, toivottelee liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.

Ensilumenladun avaamista valmistellaan liikuntapalveluiden ja Lahti Aquan yhteistyönä.

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle ei ole voimassa olevaa osoitetta, mutta sinne käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä (Vaskelanrinne), kaupungista päin tultaessa Suurmäenkadun jälkeisestä risteyksestä oikealle. Pysäköinti ei ole mahdollista Suurmäenkadun Kamppailuareenan pysäköintialueella.

Hiihtäjien puku- ja pesutilat

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat myös hyödyntää urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Latureittien kunnostuksen etenemistä kannattaa seurata liikuntapalvelujen verkkosivulta sekä LahtiSki-latupalvelusta. Tässä karttapohjaisessa järjestelmässä näkyy koko Lahden alueen latureitistö, jonka kunnossapidosta kaupungin liikuntapalvelut huolehtii.

Lahdessa ratkaistaan tulevaisuuden ympäristöhaasteita yhdessä asukkaiden, yritysten ja korkeakoulujen kanssa. Tekijöiden kaupunkina tähtäämme hiilineutraaliksi jo vuonna 2025. Ympäristöpääkaupunkina varmistamme kaupunkilaisille kestävän ja sujuvan arjen. Lahti – tehty kestäväksi.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy