Lahden Joulukylän ohjelmassa musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä

09.12.2022, Lahden kaupunki

Perinteinen Lahden Joulukylä avaa tänä vuonna porttinsa Kauppatorilla lauantaina 10.12. klo 10 ja on auki sunnuntaihin 18.12. asti. Yhdeksään päivään mahtuu monta kokemusta ja elämystä koko perheelle.

Lahden Joulukylä tunnetaan ohjelmallisena joulutorina. Vilkkainta ohjelma-aikaa arkisin ovat klo 10–12 ja klo 17–19 väliset tunnit. Viikonloppuisin Joulukylässä tapahtuu aamusta iltaan.

Tänä vuonna Lahden Joulukylässä lavalla nähdään esityksiä Suomen eturivin artisteilta. Mukana ohjelmassa ovat mm. Heidi Pakarinen, Jore Marjaranta, Maria Lund, Laura Voutilainen, Pepe Willberg ja Ilpo Kaikkonen. Lisäksi esiintymässä ovat paikalliset toimijat, kuten Lahden Tanssiopisto ja Lahden Musiikkiopisto.

Aamupäivät ovat lasten aikaa

Perinteiden mukaisesti aamupäivät on pyhitetty lastenohjelmalle. Luvassa on tarinointia nuotiopaikalla, tonttujumppaa ja lasten oma musiikkikonsertti, jossa saa myös hyppiä mukana. Lapsille suunnatut aamut ovat tärkeä osa läheisten koulujen ja varhaiskasvatuksen toimipisteiden ohjelmaa joulun alla.

Tiistaina 13.12. on Lasten Talvikarnevaalien päivä. Ohjelmassa on luvassa mm. SUPERteatterin Matkalaukkusatuja, Kolmen Koplan jouluesityksiä sekä Lahden nuorisoteatterin esityksiä. Talvikarnevaalien tiistai huipentuu Tuubakimalaisen konserttiin.

Monenlaista nähtävää ja koettavaa

Lavaohjelman lisäksi Joulukylä tarjoaa tänä vuonna myös paljon muuta kiinnostavaa ja uutta nähtävää.

Lasten Joulukylä rakentuu tänä vuonna uuteen paikkaan, ja siellä on mahdollisuus kurkistella sisään tonttuovista sekä poseerata tintamareskin kanssa.

Joulukylää somistetaan Amadeu Viveksen suunnittelemilla yli 20 näyttävällä somiste-elementillä, jotka tehdään puusta ja kierrätysmateriaaleista. Elementeissä ovat teemoina muun muassa kuuset ja lyhdyt. Lisäksi Amadeun näkee viikonloppuisin työn touhussa, kun hän taiteilee veistoksia puusta moottorisahalla.

Ja mitäpä olisi Joulukylä ilman Joulupukkia? Tänä vuonna Lahden Joulukylään rakennetaan pukille uusi maja, missä hän ottaa pieniä ja suuria vierailijoita vastaan kiikkustuolissa istuen. Myös erilaisia tapahtumista tuttuja maskotteja on Lahden Joulukylässä halailtavana.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy