Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään ajalla 27.1.–18.2.2024

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään jo 41. kerran teemalla Kummallinen talvi. Talvikarnevaalit ovat osana Kirsi Kunnas 100 -juhlavuotta, josta teeman nimikin on saanut inspiraationsa. Ohjelmistossa on runsaasti teeman mukaista ohjelmaa tarjolla koko perheelle.

Talvikarnevaalit ovat yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista lastenfestivaaleista. Reilut kolme viikkoa kestävä lastenkulttuurin festivaali on laajan yhteistyöverkoston voimin rakennettu tapahtuma, jossa pääkohderyhmä on lapset ja nuoret niin yleisönä, osallistujina kuin esiintyjinäkin.

Lahden Lasten Talvikarnevaalien avajaistapahtuma kutsuu lapsiperheet viihtymään

Koko perheelle suunnattu avajaistapahtuma järjestetään lauantaina 27.1. kello 14–17 Lahden Konserttitalolla. Tapahtumassa ovat esiintymässä mm. Tunteellinen siili: Soivan Siilin ja Hiski Pajuniemen runokonsertti ja Taikakuplat. Lisäksi ohjelmaa tarjoavat Lahden Tanssiopisto, Lahden Nuorisoteatteri ja Vuoristomurret.

Tapahtuman aikana työpajoissa riittää mukavaa tekemistä:

– Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistyksen pisteellä voit lahjoittaa perinteisen lelukeräyksen lisäksi myös harrastusvälineitä eriarvoisessa asemassa oleville lapsille. Työpajassa tutkitaan ja askarrellaan lumitähtiä.

– Lahden Lastenliiton runokioski antaa mahdollisuuden sanataiteen tekemiseen. Kirsi Kunnaksen juhlavuosi näkyy tällä pisteellä vahvasti.

– Luontokoulu Kaisla tuo tapahtumaan luontoelämyshuoneen, joka tarjoaa rauhallisen aistimatkan luontoon. Voit tulla huoneeseen hengähtämään, palautumaan ja rentoutumaan tai osallistua ohjattuun rentoutushetkeen.

– Lahden seurakuntien varhaiskasvatuksen pisteellä päästään sukeltamaan varjoteatterin maailmaan.

– Voit myös piipahtaa Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomen askartelupajassa.

Tapahtumassa on kahvila avoinna. Tule viihtymään koko perheen voimin. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lahden Nuorisoteatteri esittää näytelmän Yökoulu ja hirveä hammaskeiju

Lahden Nuorisoteatteri saa kunnian tuoda ensimmäistä kertaa Paula Norosenrakastetun Yökoulun näyttämölle. Kammottavan hauska näytelmä Yökoulu ja hirveä hammaskeiju saa kantaesityksensä Lahden Lasten Talvikarnevaaleilla tammikuussa 2024.

Yökoulun oppilaat ovat tiukan paikan edessä. He ovat juuri selvinneet koko koulua koetelleesta sisäilmaongelmasta, mutta pahempaa on odotetavissa. Kouluun nimittäin palkataan uusi, kummallinen hammashoitaja, Karie S. Mätänen. Mätänen väittää olevansa suurta hammashoitajasukua, mutta hänen ohjeensa hammaskaluston hoitamiseen ovat vähintään merkilliset. Vai oletko kuullut hammashoitajasta, joka käskee syömään hirvittävän paljon sokeria ja olemaan pesemättä hampaita?

Vampyyrityttö Martta ja zombipoika Paavo kehittävät nerokkaan suunnitelman pelastaakseen hampaansa. Ystävät ovat mukana suunnitelmassa, mutta apua löytyy myös yllättävältä taholta. Kuka tai oikeastaan mikä heitä auttaa?

Yökoulu ja hirveä hammaskeiju perustuu suositun kirjasarjan samannimiseen osaan, mutta tarinaan on saatu myös vieraileva tähti, tähtisädesieni Antti Huisku. Näytelmäsovituksesta ja ohjauksesta vastaa Sanna Heiskanen ja tuotannosta Lahden kaupungin kulttuuripalvelut.

Luvassa on aivan päätöntä menoa, kirjaimellisesti.

Kirjailija: Paula Noronen
Sovitus ja ohjaus: Sanna Heiskanen
Julistekuva: Magdaleena Moon

Esitykset:
Ensi-ilta su 28.1. klo 15.00
ke 31.1. klo 18.30
la 3.2. klo 15.00
ke 7.2. klo 18.30
su 11.2. klo 15.00

Liput: 8 €/hlö ja 25 €/perhelippu (4 hlö)
Varaukset: verkkokauppa.lahti.fi
Ikäsuositus: Yli 6-vuotiaille
Kesto: 50 min

PIKKUTEATTERI, LOVIISANKATU 8

www.lahti.fi/lahdennuorisoteatteri

Leikkipuistokarnevaalit

Musiikkiduo Lauluhaitari leikittää ja laulattaa lapsia raikkaassa talvisäässä! Yhden kokonaisuuden kesto on n. 20–30 min, mutta mukaan saa tulla tai poistua tarpeen mukaan.

Mukana olevat leikkipuistot:

pe 2.2. klo 9.30 Launeen perhepuisto (Kaarikatu 26)

ke 7.2. klo 9.30 Villähteen Vanhankartanonpuisto (Vanhankartanontie 25)

to 8.2. klo 9.30 Hirsimetsän kerhon leikkialue (Hirsimetsän kerhotie 6)

ti 13.2. klo 9.30 Loviisanpässinpuiston leikkialue (Puusepänkatu 9)

to 15.2. klo 9.30 Tanssimäen leikkialue (Tanssimäenkatu 12)

Kaikkiin leikkipuistotapahtumiin on vapaa pääsy. Huom! Pakkasraja -15 C!

Saapuminen tapahtumapaikoille

Monet Talvikarnevaalien tapahtumapaikat ovat helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä ja suosittelemme käyttämään niitä mahdollisuuksien mukaan. Lahden Seudun Liikenne mahdollistaa varhaiskasvatus- ja perusopetusryhmille matkustuksen veloituksetta LSL:n myöntämällä ryhmämatkakortilla kello 9–15 välillä. Lisätietoja http://www.lsl.fi/lisatietoa/lapsiryhmat/.

Lahden kaupunki

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy