Lahden museoiden Finna-näkymä tutustuttaa lahtelaiseen ja päijäthämäläiseen kulttuuriperintöön

Näkymä koillisesta Paasikivenaukion yli lounaaseen vuonna 1960. Lahden museoiden kuvakokoelmat

Lahden museot on julkaissut Lahden syntymäpäivän kunniaksi Finna-näkymän, joka kokoaa Lahden museoiden Finnassa julkaistut aineistot yhden sivun alle. Sivustolle on kerätty kokoelmien selaamista helpottavia työkaluja ja aineistoja on koottu teemakokonaisuuksiin.

Lahden museot tarjoaa Lahden syntymäpäivälahjaksi lahtelaista ja päijäthämäläistä kulttuuriperintöä entistä paremmin saataville. Finna-näkymästä löytää Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan, Radio- ja tv-museo Mastolan, Lahden historiallisen museon sekä Hiihtomuseon kokoelmat.

Uuden Finna-näkymän avulla aineistoa voi selata entistä käyttäjäystävällisemmin. Sivustolle on koottu vinkkejä hakujen tekoon ja kokoelmia voi selata aineistotyyppien mukaan. Kokoelmia on koottu myös teemakokonaisuuksiin, jotka tarjoavat valmiiksi kuratoituja reittejä ja näkökulmia museoiden aineistoihin. Niiden kautta voi tutustua esimerkiksi Viipurista periytyneisiin taideaarteisiin, Askon aineistoihin ja tavaratalo Hepsin tunnelmiin.

Sivuston kautta löytää myös Lahden torikaivauksiin perehdyttävän aineistopaketin, Askon huonekalukokoelmia sisältävän hakupalvelun, sekä museon kalustekokoelmiin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Lahden museot toimii Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona, joten näkymän kautta pääsee tutustumaan myös Suomen melontamuseon ja Asikkalan kulttuuripalveluiden kokoelmiin.

Finnassa on julkaistu tällä hetkellä yli 17 000 objektia Lahden museoiden kokoelmista ja aineisto täydentyy jatkuvasti. Loppuvuodesta Finnaan saadaan esille myös julisteita, joista on valmisteilla kiinnostavia teemakokonaisuuksia.

Lahden museoiden Finna-aineistot ovat vapaasti selattavissa ja kuvia voi ladata itselleen. Joukossa on kuitenkin myös tekijänoikeuksien alaista materiaalia, joten objektin tiedoista tulee tarkistaa käyttöoikeus ennen materiaalin jakamista tai muuta käyttöä.

Lahden museot

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy