Lahti hakee nuoria NOVU-viikolle Islantiin

14.03.2023, Lahden kaupunki

Lahti tarjoaa seitsemälletoista 16–20 -vuotiaalle nuorelle mahdollisuuden matkustaa Islantiin pohjoismaisen yhteistyön ja kulttuurin merkeissä. 

NOVU -pohjoismaisten ystävyyskaupunkien kulttuuriviikko järjestetään Islannin Akureyrissä 25.6.–1.7.2023. Lahdesta matkalle valitaan 17 lahtelaista nuorta. Mukaan lähtee myös kaksi nuorisonohjaajaa sekä poliitikko- ja virkamiesedustus. Tapahtuman työkielenä on englanti. 

Viikon teemana on “Can culture bring us closer together? – The voice of young people . Nuoret käsittelevät teemoja esimerkiksi toiminnallisissa työpajoissa ja seminaareissa. Ohjelmaan kuuluu myös kaikille yhteisiä tapahtumia ja retkiä.

NOVU-viikkoa on järjestetty vuodesta 1988 saakka Lahden pohjoismaisten ystävyyskaupunkien kesken. Se sijoittuu joka vuosi eri ystävyyskaupunkiin, joita Lahdelle ovat Akureyri Islannissa, Randers Tanskassa, Västerås Ruotsissa ja Ålesund Norjassa.

Nuoret voivat hakea mukaan matkalle 24.3.2023 mennessä lomakkeella, joka löytyy kaupungin nuorisopalvelujen kansainvälisen toiminnan lahti.fi -verkkosivuilta nimellä Novu-hakukaavake 2023 Islantiin. Matka on nuorille maksuton.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy