Lakoista huolimatta kauppa huolehtii kansalaisten arjen sujuvuudesta

Kaupan liitto pitää Palvelualojen ammattiliitto PAMin tänään ilmoittamia kauppaan kohdistuvia lakkoja harmillisina asiakkaiden kannalta. PAM on ilmoittanut uusista, laajoista kaupan logistiikkaan kohdistuvista kolmen, jopa neljän vuorokauden mittaisista lakoista ajalla 14.2.17.2.2024.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on ilmoittanut yhdessä muiden SAK:n liittojen kanssa uusista poliittisista lakoista. Uusimmat lakot PAM ilmoittaa kohdistavansa kaupan alan logistiikan toimijoihin ajalla 14.2.−17.2.2024. Lakko vaikuttaa käytännössä kauppojen kaikkiin tavarakuljetuksiin.

Kaupat pyrkivät varautumaan tilanteeseen ennakolta ja painottavat, ettei syytä hamstraamiseen ole.

”Kaupat varautuvat tilanteeseen huolellisella ennakoinnilla siten, että kansalaisille mahdolliset haitat jäävät vähäisiksi. Ruoka- ja päivittäistavara eivät lakon aikana lopu kaupoista, mutta yksittäisiä tuotteita saattaa puuttua tai valikoima olla tavallista suppeampi”, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala kertoo.

Kaupan liiton mukaan suunnitellut poliittiset lakot ovat erittäin harmillisia paitsi asiakkaille, myös yrittäjille, yrityksille ja työpaikoille.

Lakot ovat poliittisia, koska PAM on ilmoittanut, että se pyrkii työtaisteluilla vaikuttamaan pääministeri Petteri Orpon hallituksen työmarkkinauudistuksiin.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy