Mäkelänkadun työalue laajenee ja liikennejärjestelyt muuttuvat tiistaina 11.4.

Mäkelänkatu TLJ-muutos

04.04.2023, Kalasatamasta Pasilaan -hanke

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen työalue laajenee Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteysalueella 11.4. alkaen. Mäkelänkadulla rakennetaan raitiotien ja uusien pysäkkien edellyttämät pohjanvahvistukset, pintarakenteet, kiskot, ratasähköt ja pysäkit sekä viherrakenteet.

Työalueen laajenemisen vaikutukset

Liikennevalot poistuvat Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteyksestä tiistaina 11.4. Sen jälkeen risteyksestä ei pääse kääntymään Mäkelänrinteen uintikeskuksen pysäköintialueelle Tuusulasta päin tultaessa. Uintikeskukselta ei pääse myöskään kääntymään keskustan suuntaan. Jalankulkijoiden valo-ohjattu suojatie Mäkelänkadun yli poistuu myös käytöstä raitiotiepysäkkien poistumisen myötä. Muuttuvat liikennejärjestelyt on esitetty liitteenä olevassa kuvassa.

Uudet työnaikaiset liikennejärjestelyt aiheuttavat jonkin verran kiertohaittaa uintikeskuksessa asioiville autoilijoille sekä jalankulkijoille ja polkupyöräilijöille. Järjestely on voimassa kesän loppuun saakka.

Kalasatamasta Pasilaan -hanke lyhyesti

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 km uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy