Mukkulan peruskoulussa väkivallanteko

05.04.2023, Lahden kaupunki

Oppilas sai lieviä vammoja ja on saanut niihin hoitoa. Poliisi on käynyt paikalla välittömästi tapahtuneen jälkeen ja selvittää tapausta.

Oppilas vahingoitti toista oppilasta Mukkulan koulussa tänään keskiviikkona välitunnilla metalliesineellä, jossa on ollut terävä kärki. Metalliesineestä osumia saanut oppilas sai lieviä vammoja. Lyönti osui oppilaan kämmenselkään.

Oppilas on saanut hoitoa vammoihinsa ja saa tarvitsemaansa tukea ja keskusteluapua. Poliisi on käynyt paikalla välittömästi tapahtuneen jälkeen ja selvittää tapausta.

Molempien oppilaiden huoltajiin on oltu yhteydessä.

Osa oppilaista on nähnyt tilanteen. Oppilashuollon palvelut ovat oppilaiden käytettävissä ja työterveyshuollon palvelut henkilöstön käytettävissä, mikäli on tarvetta keskustella tilanteesta. Luokissa asiasta keskustellaan oppilaiden ikätason mukaan sekä keskustelun tarpeen herätessä.

Oppilaiden koteihin on lähetetty tapahtuneesta wilma-viesti.

Mukkulan peruskoulu on 1.– 9. luokkien yhtenäiskoulu. Koulussa toimii lisäksi yhdeksän erityisen tuen luokkaa, joille oppilaat tulevat koko Lahden kaupungin alueelta. Oppilaita on noin 820.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy