Nuorille kesätöitä tarjolla Mäntsälässä

30.12.2022

Mäntsälän kunta palkkaa 20 nuorta neljän viikon pituisiin työsuhteisiin kesä- ja heinäkuussa 2023 kunnan eri toimipisteisiin. Kesätyötä voivat hakea 15 – 19 vuotiaat nuoret. Kunnan kesätöihin voi hakea, jos ei ole aikaisemmin ollut kunnan tarjoamissa kesätöissä.

Kesätöihin voi hakea kunnan kotisivuilla olevan Avoimet työpaikat – linkin kautta sähköisellä lomakkeella. Haku aukeaa 2.1.2023 ja päättyy 31.1.2023.

Valinnat vuoden 2023 kesätyöpaikkoihin tehdään kahdessa vaiheessa. Hyvän hakemuksen ja CV:n tehneiden joukosta arvotaan haastatteluihin pääsevät hakijat. Hakemuksen ja CV:n tekemiseen saa vinkkejä mm. kunnan nettisivuilta. Sen jälkeen kesätöitä tarjoavien toimialojen esimiehet haastattelevat arvotut hakijat ja valitsevat kesätyöntekijät haastateltujen joukosta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan viimeistään huhtikuussa, onko kesätyöarvonnassa onnistanut.

Työpaikkoja on tarjolla mm. seuraavilla kunnan toimialueilla: varhaiskasvatus-, kuntatekniikka-, ateria- ja puhtaus-, kirjasto-, toimitila-, kuntakehitys- ja hallintopalvelut. Hakulomakkeelta löytyvät tarkemmat tehtävänkuvaukset ja lomakkeeseen hakija liittää myös CV:n.

Ensi ke­sä­nä on tar­jol­la 50 kap­pa­let­ta 300 eu­ron ar­voi­sia ke­sä­työ­se­te­lei­tä

Mäntsälän kunta tukee nuorten kesätyöllistymistä maksamalla työnantajalle 300€ tukea työllistäessään 15 – 20 v. mäntsäläläisen nuoren. Kesätyöseteli on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille (tukea ei myönnetä yksityisille kotitalouksille, kunnille tai valtiolle). Työnantaja voi toimia myös toisessa kunnassa kuin Mäntsälässä.

  • Setelin arvo on 300€ ja sen voi käyttää ajalla 1.5 – 31.9.2023.
  • Kesätyön tulee olla vähintään 10 päivää kestävä ja työaika vähintään 6 h/päivä.
  • Työpäivät voivat sijoittua pidemmällekin ajalle kuin kahden viikon ajalle.
  • Palkan tulee olla vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Setelit ovat haettavissa palvelupiste Vinkin aukioloaikoina 9.1.2023 alkaen. Vuonna 2023 työnantaja voi hakea kesätyöseteliä nuoren työllistämiseksi myös sähköisellä lomakkeella kunnan kotisivujen kautta. Hakemuksen liitteenä tulee olla työsopimus. Myös maksatuslomake tulee käyttöön sähköisenä linkkinä sekä tulostettavana lomakkeena. Maksatuslomakkeen liitteenä tulee olla palkkalaskelma.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy