Päivä Paloasemalla -tapahtumat houkuttelevat lapsiperheitä 25.11.

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 25.11. noin 380 paloasemalla eri puolilla Suomea. Koko perheen iloisissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo kuudettatoistakertaa. Tapahtumapaikat löytyvät netistä osoitteesta paloturvallisuusviikko.fi.Päivä Paloasemalla aloittaa Paloturvallisuusviikon, jota vietetään 25.11.–1.12.

– Päivä Paloasemalla on aktiivisen toiminnan tapahtuma. Niin aikuiset kuin lapsetkin voivat esimerkiksi harjoitella alkusammutusta ja opetella palovaroittimen huolenpitoa tehtävärasteilla, kertoo turvallisuusviestinnän asiantuntija Juha Hassila Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Tapahtumissa suunnitellaan toiveidenmukaisia sammuttimia

Tänä vuonna Päivä Paloasemalla -tapahtuman erikoisuutena on Suunnittele sammutin -kilpailu, jossa tapahtuman osallistujat pääsevät suunnittelemaan unelmiensa sammuttimia. Lisäksi tapahtumassa on hauska kuvausseinä, jonka edessä kävijät voivat ottaa itsestään mainioita kuvia.

–Tapahtumassa on nähtävillä palokunnan kalustoa, ja palokuntalaisiinkin pääsee tutustumaan. Saattaapa tapahtumasta saada jopa kipinän aloittaa palokuntaharrastus, Hassila vinkkaa.

Paloturvallisuusviikon kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset

Paloturvallisuusviikon teemana on ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttaneiden nuorten aikuisten (18–24-vuotiaat) kotien paloturvallisuus. Päivä Paloasemalla -tapahtumaan voikin osallistua koko perheen voimin.

– Päivä Paloasemalla -tapahtumassa kaikenikäiset saavat hyviä vinkkejä ja käytännön harjoitusta oman kodin paloturvallisuuden edistämiseen, Hassila vinkkaa.

Päivä Paloasemalla -tapahtumaan osallistuvien asemien aukioloajat ja osoitteet löytyvät osoitteesta https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/.

Vuosi sitten livetapahtumissa ja virtuaalisella paloasemalla vieraili yhteensä ennätykselliset 135 000 henkilöä. Tapahtuman järjesti silloin 382 paloasemaa. Virtuaalista paloasemaa ei ole tänä vuonna.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy