PakkausÖhman (Oy K.G.Öhman Ab) täyttää 130 vuotta

Yrityksen perusti Kaarlo Gustav Öhman Tampereelle vuonna 1893.
Yhtiömuoto oli tuolloin toiminimi. Tavaravalikoimaan kuuluivat maakauppiaitten tapaan mm. mausteet, terva, tupakka ja punamulta.Seuraavana vuonna yritys muutti Helsinkiin Erottajankadulle. Yritys siirtyi tämän jälkeen vähitellen paperin ja -pussien myyntiin.

Vuonna 1927 yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi. Tavaravalikoimaa laajennettiin edelleen ja myynnissä oli myös paperinarua, paperinenäliinoja, paperisia ikkunaverhoja jne. Kuljetuksia hoidettiin aluksi hevosella ja sen jälkeen omalla Chevrolet kuorma-autolla, joka oli sotien aikana puolustusvoimien käytössä. Sotien jälkeen tuotevalikoima laajeni edelleen pakkaustuotteisiin kuten lastuvillaan, pakkauslankoihin ja aaltopahvilaatikoihin.
Nykyisin yhtiö on yksi alan suurimmista ja edelleen kotimainen perheyhtiö. Omat modernit toimitilat sijaitsevat Helsingin Malmilla ja Sipoossa. Yhtiö toimittaa pakkauksia, pakkaustarvikkeita, hygieniapapereita ja pakkaamista helpottavia koneita ja laitteita asiakaskunnalle koko maahan. Yritys jalostaa myös itse aaltopahvilaatikoita ja -kontteja sekä painaa pakkausteippiä.

Henkilökunta koostuu viidestäkymmenestä alan ammattilaisesta ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 28 miljoonaa euroa. Yrityksellä on sertifioitu ISO 9001:2015 laatujärjestelmä laadukkaan toiminnan takeena. Oma jakelukalusto varmistaa täsmälliset toimitukset Etelä-Suomen alueelle rahtivapaasti reittikuljetusten yhteydessä.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy