Pelastustoimi poikkeusoloissa – rauniopelastamista ja uhkien torjuntaa

Rauniopelastusharjoitus Roihupellon harjoitusalueella. Kuva Ossi Pietiläinen / Helsingin kaupungin pelastuslaitos

8.5.2023

Palokuntien SM-kilpailu, Jehu-malja järjestetään lauantaina 27.5.2023 Messukeskuksessa. Kilpailun teemana on tänä vuonna pelastustoimi poikkeusoloissa.

Yli 20 joukkuetta kilpailee muun muassa rauniopelastamissa. Kilpailun osallistujat ovat sopimuspalokuntia eri puolilta Suomea.

Kilpailu muodostuu kolmesta osiosta: tieto, taito ja kalusto.

Varsinaisen kilpailun lisäksi Messukeskuksen alueella on esillä laaja kattaus Helsingin pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien kalustoa, tietoa väestönsuojelusta sekä onnettomuuksien ehkäisystä. Lapsille on erilaisia paloturvallisuuteen liittyviä tehtäväratoja. Lisäksi voit osallistua virtuaaliseen hälytysajoon VR-lasien välityksellä.

Jehu-malja -tapahtuma on yleisölle avoinna kello 09:30-16:00, ja tämän jälkeen on mahdollisuus jäädä seuraamaan kilpailun palkintojen jakoa noin kello 17.

Voit seurata Jehu-malja -tapahtumaa Stadin brankkarin somekanavilla Facebookissa ja Instagramissa, sekä livestreamina Stadin brankkarin YouTube-kanavalla.

Jehu-malja -kilpailun verkkosivu on www.palokuntiensmkilpailut.fi

Kilpailu on yleisötapahtuma ja kaikki pelastusalasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät tänä vuonna Helsingin kaupungin pelastuslaitos yhteistyössä Suomen Palopäällystöliiton kanssa.

Samaan aikaisesti perjantaina ja lauantaina järjestetään Turvallisuuspäivä-tapahtuma Rautatientorilla. Tapahtuman järjestää Maanpuolustuskoulutusyhdistys Etelä-Suomi (MPK Etelä-Suomi).

Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy