Pilkki12 -kilpailussa nähtiin tiukkaa vääntöä sekä irtottoakin

FishingTeam_Tkm, made 77cm

Pilkki12 veti tänä vuonna uuden ennätysmäärän kilpailijoita taistelemaan jo perinteeksi muodostuneen rajattoman pilkkikilpailun mitalisijoista. Pilkki12 oli kaksitoista tuntia kestävä ”sprinttikilpailu”, joka samalla toimi lähtölaukauksena kuukauden mittaiselle Pilkkikuulle. Fiilistely-sarjaan ilmoittautui 82 joukkuetta ja Pro-sarjaan 37 joukkuetta, eli jäille pyrkivät näiden kilpailujen osalta yhteensä 238 kilpailijaa.

Kilpailukaloiksi kelpasivat ahven, kiiski, made, särki ja siika. Kolme parasta eri lajin kalaa otettiin huomioon lopputuloksessa.
Fiilistely-sarjan kärkikolmikko mahtui 1,10 pisteen sisään, eli jännemmäksi ei voinut enää mennä. Ykkös- ja kakkossijan joukkueilla oli täsmälleen sama pistemäärä, eli 198,20, mutta suuremman yksittäisen kalan turvin voiton nappasi Poppihessut -niminen joukkue, jossa kalastivat Mauri Sydänmetsä ja Jani Orava. Toiseksi tuli näin ollen viime vuoden voittajajoukkue Erämaan Keisarit, joka koostui kaksikosta Joni Jaakola ja Jorma Jaakola. Pronssille pilkkivät IHSM, johon kuului Vilho ja Otso Liehunen. Heidän lopullinen pistemääränsä oli 197,10.

Jos Fiilistely-sarjassa mentiin todella pieniin marginaaleihin, niin Pro-sarjassa nähtiin vuorostaan isompaa irtiottoa. Sarjavoiton nappasi Pilkki12:n historian komeimmalla pistesaldolla joukkue nimeltä FishingTeam_Tkm, jossa kilpailivat Jani Kankaanpääja Kalle Salminen. Heidän ahvenensa oli kilpailun pisin, peräti 48 cm pitkä, ja illan kruunasi komea 77 cm pitkä made, joka oli sekin kilpailun pisin. Kilpailutuloksen kolmas osa muodstui 31 cm särjestä. Kalat oikeuttivat huikeaan 234,70 pisteen lopputulokseen! He jättivät aikamoisen kaulan toiseksi tulleeseen ES-Fishing -nimiseen joukkueeseen, jonka lopullinen pistemäärä oli kuitenkin komeat 209,70. ES-Fishingissä pilkkivät Emil Sundström ja Mikael Boström. Kolmanneksi sijoittui Team Pohjamuta, koostuen pilkkijöistä Anssi Hakola ja Marko Kokkonen. Pisteitä heille kertyi 194,80.

FishingTeam_Tkm, ahven 48 cm

Pilkki12:n käynnistämä Pilkkikuu -kilpailu jatkuu edelleen koko helmikuun ajan ja siihen pystyy edelleen ilmoittautumaan mukaan.  
Pilkki12- ja Pilkkikuu-kilpailuja tukevat Baits.fi, Rapala, Finlandia Uistin, Eumer, Kalastuskolmio ja Kuusamon Uistin.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy