Retkisatamien huoltojen aloitus Järvi-Suomessa sujui lähes normaalisti pitkästä ja kylmästä keväästä huolimatta

Roope-Saimaa ja kippari Pasi Vahtola

Toimintamme on käynnistynyt niin merellä kuin sisävesillä, ja Roope-alukset miehistöineen ovat työn touhussa. Kautta tulee värittämään useat erilliset jätekeräykset Saaristomerellä ja Päijänteellä sekä retkisatamien kunnostustyöt Saimaalla.

Järvi-Suomessa huolletaan retkisatamia jo täysin voimin. Saimaalla M/S Roope-Saimaa on kiertänyt ainakin kertaalleen kaikki huoltokierrokset. Alushenkilöstössä aloitti uutena kansimiehenä Atte Ahola.

– Pieniä talven aiheuttamia vaurioita lähinnä laitureiden osalta on ollut, ja korjaustoimiin ryhdytään piakkoin. Muuten huollot ovat lähteneet hyvin käyntiin, mutta vedenkorkeus aiheuttaa omat haasteensa nyt. Esimerkiksi rannoilla olevat polttopuut saattavat paikoin olla kostuneita, korjailemme tilannetta, kun saavumme paikalle”, toteaa M/S Roope-Saimaan kippari Pasi Vahtola.

Päijänteellä huoltoalus M/S Roopettaren vesillelasku tehtiin tavanomaista myöhemmin. Alukseen tehtiin korjauksia ja sille valmistettiin muun muassa oma satamatraileri.

– Nyt ensimmäinen huoltokierros on tehty, eikä suurempia vaurioita retkisatamien rakenteissa ole havaittu, kertoo alusta ensimmäisellä huoltokierroksella kipparoinut Harri Nieminen.

Myös Pirkanmaalla huoltotyöt ovat käynnistyneet Roopesterin ja huoltomiehemme voimin. Huoltoalukset sekä yksittäiset huoltohenkilöt ja yhteistyötahot hoitavat yhteensä yli sataa retkisatamaa Päijänteellä, Saimaalla ja Pirkanmaalla.

– Retkisatamien huoltaminen on päätyömme, mutta tänä kesänä työlistallamme on myös Mikkelin ja Puumalan retkisatamien rakenteiden kunnostustöitä. Lisäksi elokuussa toteutamme jälleen saarimökkien erilliskeräyksen Jyväskylässä yhteistyössä jäteyhtiö Mustankorkean kanssa, listaa Järvi-Suomen toiminta-alueen aluepäällikkö Eeva Taimisto kesän töitä.

Saarimökkiläisille suunnattu roskien erilliskeräys toteutetaan Jyväskylässä joka kolmas vuosi. Keräyksessä huoltoaluksemme M/S Roopetar päivystää 29.7.–2.8.2024 erikseen ilmoitetuissa kohteissa Pohjois-Päijänteellä. Saarimökkiläiset voivat tuoda alukselle muun muassa metalli- ja puujätettä kierrätettäväksi. Erilliskeräyksestä on lisätietoa nettisivuillamme pidasaaristosiistina.fi ja siitä tiedotetaan lisää sosiaalisessa mediassamme.

Pidä Saaristo Siistinä ry

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy