Salpausselän maastoliikuntapoluille 16 kilometrin mittainen talvikunnossapidettävä reitti

Salpausselän ulkoilualueella kulkevan talvipolun kunnossapito on aloitettu. Polkua ajetaan moottorikelkalla ja tamppauslaitteella. Talvikunnossapidettävä reitti on tarkoitettu lenkkeilyyn, maastopyöräilyyn ja lumikenkäilyyn.

Talvipolun reitti kulkee Raviksen Rentoa, Tapanilan Taivalta, Tähtipolkua, Hakalaukun lenkkiä ja osittain Kintterön kymppiä. Reitin pituus on noin 16 kilometriä. Talvikunnossapidettävät reitit on merkitty maastoon merkillä, jossa on sinisellä pohjalla valkoinen lumihiutale.

– Talvipolkua kokeiltiin ensimmäisen kerran viime talvena. Polku sai käyttäjiltään kehuja, ja sitä pidettiin tervetulleena lisänä talviseen liikuntaan. Polun jatkokehitykseen toivottiin pidempää reittiä ja enemmän kunnossapitoa, jotka on tänä vuonna otettu huomioon, kertoo kunnossapitoinsinööri Ville Joona.

Polkujen talvikunnossapito tehdään moottorikelkalla tampaten. Sääolosuhteet ja lumen määrä vaikuttavat polun huoltoon. Lahden kaupunki vastaa reitin kunnossapidosta paitsi Hakalaukun lenkin osalta, josta vastaavat RideSalpaus ry ja Lahden Polkupyörähuolto. Toivomme reitin käyttäjiltä erityistä varovaisuutta kunnossapidon aikana.

Polun täytyy antaa kovettua riittävästi kunnostuksen jälkeen, jotta se kestää käyttöä. Ulkoilijan kannattaa käyttää lumikenkiä tai etsiä kovempi reitti, jos kenkä uppoaa syvälle polulla. Pyöräilijän kannattaa käyttää mahdollisimman leveitä renkaita ja laskea rengaspaineita, jos rengas silti uppoaa reitin pintaan.

Talvipolku risteää osittain hiihtolatujen kanssa. Risteyksissä on varoitusmerkit. Toivomme polun käyttäjien ja hiihtäjien olevan tarkkaavaisia ja huomioivan toisensa risteyksissä.

Maastoliikuntapolut ovat Lahden kaupungin karttapalvelussa.

Lahden kaupunki

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy