Salpausselkä Pro Fishing -yritysryhmä majoittaa ja vie kalaan eteläisellä Päijänteellä ja lähivesillä

5.5.2023, Lahti Region

Salpausselkä Geoparkin ja muun Päijät-Hämeen sadat järvet luovat loistavan pohjan kalastus- ja vesistömatkailulle. Tähän potentiaaliin ovat tarttuneet Salpausselkä Pro Fishing-yritysryhmähankkeen yrittäjät.

Viime vuonna perustettuun Salpausselkä Pro Fishing -yritysryhmään kuuluu seitsemän päijäthämäläistä yritystä. Lahden seutu – Lahti Region Oy:n hallinnoiman ja Maaseuturahoituksen rahoittaman hankkeen tavoitteena on luoda alueelle uudenlaista kalastusmatkailupalveluiden tarjontaa. Yhteistyöllä yrittäjät voivat tarjota joustavampaa palvelua ja palvella sujuvasti myös isompia ryhmiä. Yritysryhmä haluaa palvella niin yksityismatkailijoita, kuin yritys- ja ryhmämatkailijoita kansainvälistä asiakaskuntaa myöden.

Kalastusmatkailun kehittämiseen ryhtyivät sysmäläisistä majoitusyrittäjistä Ilola Inn ja Virtaan Kartano sekä Iso-Naappilan Loma Asikkalasta ja Yli-Kaitala Resort Iitistä. Kalastusoppaista osaamisensa ja kalustonsa valjastivat käyttöön Salpausselän Kalaretket, Jounin Kalakeikka ja Kalastus ja Majoitus Rysä, joiden kyydissä pääsee vesille lähes mistä tahansa päin aluetta. Salpausselkä Pro Fishingiltä voit varata niin majoituksen, kokouspalvelut kuin järviaktiviteetin samasta paikasta.

Päijät-Hämeen upeassa järviluonnossa on nähtävää ja koettavaa niin ensikertalaisille kuin pitempään alueella viihtyneille. Yritysryhmän käytössä olevat kalastuslautat mahdollistavat vesille ja kalaan pääsyn myös esteettömästi ja veneillä siirtyminen paikasta toiseen tapahtuu tarvittaessa nopeasti. Ohjelman pituus voi vaihdella muutaman tunnin kalastusretkistä usean päivän kokonaisuuksiin, majoituksine, ruokailuineen ja kokouspalveluineen.

Salpausselkä Pro Fishing -yritysryhmän pääasiallisena toiminta-alueena ovat kalaisa Vesijärvi ja karun kaunis eteläinen Päijänne. Tutustu yritysryhmään ja sen palveluihin verkkosivuilla www.profishing.fi. Salpausselkä Pro Fishing -hankkeen toteutusaika jatkuu tämän vuoden loppuun, mutta yritysryhmä jatkaa toimintaansa myös sen jälkeen ja jatkossa myös muut yrittäjät voivat liittyä ryhmään mukaan.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy