Samiedu vie elvytysoppia peruskouluihin Savonlinnan seudulla – yritykset tukevat elvytysnukkien hankinnassa

Ensihoidon opettajat Janne Heikkilä ja Annastiina Suutarinen toivovat, että yrityksiä lähtisi vielä mukaan, jotta kaikille peruskouluille saataisiin omat elvytysnukkepaketit.

20.03.2023, Ammattiopisto Samiedu

Ammattiopisto Samiedu toteuttaa valtakunnallista Kids Save Lives -hanketta Savonlinnan seutukunnalla. Hanke antaa opettajille koulutuksen ja valmiit materiaalit opettaa peruselvytystä ja hätätilanteessa toimimista omille oppilailleen. Samiedun ensihoidon opettajat Janne Heikkilä ja Annastiina Suutarinen jalkautuvat peruskouluihin ja kouluttavat ensimmäiset vastuuopettajat maaliskuun lopussa.

Kids Save Lives -koulutus on kouluille maksutonta. Koulujen hankittavaksi jäisivät harjoittelussa käytettävät elvytysnuket, mutta Savonlinnan seudulla yrityksiä on lähtenyt mukaan lahjoittamaan elvytysnukkeja kouluille.

– Yritykset ovat nähneet elvytysopin tärkeyden ja haluavat olla tukemassa seudun terveyden edistämistä. Tarvitsemme mukaan vielä muutaman tukijan, jotta kaikille kouluille saataisiin omat elvytysnukkepaketit, Heikkilä sanoo.

Tällä hetkellä elvytysnukkien hankintaa ovat tukemassa LähiTapiola Savo-Karjala, Andritz, Norelco, OP Suur-Savo, Osuuskauppa Suur-Savon S-Marketit ja Savonlinnan kaupunki. Nuket toimittaa Laerdal. Yhden elvytysnukkepaketin hinta on 750 euroa. Paketti sisältää kymmenen nukkea, joita voi käyttää toistuvasti harjoittelussa.

Itä-Savon alueella on yhteensä noin 15 peruskoulua. Koululaisten peruselvytyksen opetus voidaan integroida esimerkiksi liikunnan, terveystiedon tai biologian oppisisältöihin. Opettajana voi kuitenkin toimia minkä tahansa aineen opettaja, eikä opettajan tarvitse olla elvytyksen ammattilainen.

Kids Save Lives on Euroopan Elvytysneuvoston ja Suomen Elvytysneuvoston hanke.

 

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy