Siltasairaala avaa ovensa potilaille tammikuussa

Meilahden kampuksen erikoissairaanhoidon palvelut laajenevat merkittävästi, kun potilaiden hoito alkaa tammikuussa 2023 Siltasairaalassa ja Syöpäkeskuksen uudisosassa.

15.12.2022, HUS

Meilahden sairaala-alueelle rakennetussa Siltasairaalassa käynnistyy potilashoito tammikuussa 2023. Muuttojen aikana potilastoimintaa on supistettu ja alkuvuoden ruuhkaan varauduttu.

Siltasairaalan nimellä kulkenut rakennushanke jakautuu toiminnan alkaessa kahdeksi sairaalaksi: Meilahden siltasairaalaksi ja Syöpäkeskukseksi.

Syöpäkeskuksen uudisosa avautuu tiistaina 3.1. ja Meilahden siltasairaala maanantaina 23.1. Valmistelut potilaiden hoidon aloittamiseksi ovat loppusuoralla.

Siltasairaala tulee korvaamaan Töölön sairaalan, jonka toiminta päättyy kevään 2023 aikana. Siltasairaalaan muuttaa suurin osa Töölön sairaalan nykyisistä toiminnoista, muun muassa ortopedia, traumatologia ja neurokirurgia. Siltasairaalaan muuttaa toimintaa asteittain myös Syöpätautien klinikalta, Peijaksen sairaalasta ja Ortonista.

Siltasairaalassa tulee toimimaan yhteispäivystys, leikkausosasto, teho-osasto, laboratorion näytteenotto, röntgen, poliklinikat ja vuodeosastoja. Sairaalassa on myös opetus- ja luentotiloja sekä ravintola, kahvila ja apteekki.

Hankkeessa rakennettiin lisäksi uudisosa osalle Syöpäkeskuksen toiminnoista. Syöpäkeskuksen uudisrakennukseen muuttaa valtaosa Syöpätautien klinikan toiminnasta sekä toimintaa Tornisairaalasta, Kolmiosairaalasta ja Paciuksenkatu 21:n poliklinikoilta. Toiminnan alkaessa Syöpätautien klinikan nimi muuttuu Syöpäkeskukseksi.

Syöpäkeskuksen uudistiloissa tulee toimimaan lääkehoitoyksikkö, poliklinikoita, laboratorion näytteenotto ja osa sädehoitoyksiköstä. Sairaalan uudessa sisääntuloaulassa on kahvila.

Ruuhkiin varauduttu ennakolta

Paraikaa käynnissä ovat kalustaminen sekä tietokone- ja laiteasennukset. Samalla henkilökunta perehtyy ja tutustuu uuteen työympäristöön ja kouluttautuu uusiin toimintaprosesseihin. Siirtyvien yksiköiden muutot ja toiminnan käynnistyminen portaittain ajoittuvat tammi-helmikuuhun 2023.

”Siltasairaalan vuosien mittaisessa suunnittelussa ja nyt toteutuvassa käyttöönotossa on pyritty kattavasti huomioimaan potilaiden ja työntekijöiden tarpeet, jotta sairaala voi toimia turvallisesti ja korkeatasoisesti osana Meilahden sairaala-alueen kokonaisuutta”, toimialajohtaja Jarkko Pajarinen HUSista sanoo.

Muuttojen aikana potilastoimintaa on supistettu. Muutot aiheuttavat tammikuussa ruuhkaa etenkin Töölön sairaalassa, mihin on varauduttu ennakolta.

Tietoja muutoista ja toiminnan muutoksista päivitetään sairaaloiden verkkosivuille osoitteisiin hus.fi/siltasairaala ja hus.fi/syopakeskus.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy