Suomalaisten hiihtäjien juhlapäivä lähestyy — Kansallista Hiihtopäivää vietetään lauantaina 24.2.2024

Kansallista hiihtopäivää vietetään tulevana lauantaina jo kolmatta kertaa. Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut tahot järjestävät yli sata kaikille avointa hiihtotapahtumaa ympäri Suomen. Tänä vuonna Kansallisen Hiihtopäivän suojelijana toimii toimittaja Mikko “Peltsi” Peltola.

Kansallisena Hiihtopäivänä järjestetään niin ohjattuja hiihtoretkiä, koko perheen talviriehoja kuin suuria massahiihtoja. Kampanjan järjestää Suomen Latu, Hiihtoliitto, Eläkeliitto, TUL ja liikunnan aluejärjestöt.

“Tapahtumilla halutaan tuoda ihmisiä yhteen nauttimaan hiihdosta ja talviulkoilusta matalalla kynnyksellä. Juhlapäivää voi toki viettää myös omatoimisesti lähtemällä lähiladulle esimerkiksi perheen tai kavereiden kanssa. Sosiaalisessa mediassa voi jakaa ja seurata hiihtotunnelmia aihetunnisteella #kansallinenhiihtopäivä”, sanoo kampanjan koordinaattori Petteri Tiainen.

Kansallisen Hiihtopäivän tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Juhlapäivänä esimerkiksi Vantaan Latu ja Polku pitää auki Bisan majan latukahvilaa, Imatran Lapinkävijät vie halukkaat erähiihdolle, ja Valkeakosken Latu järjestää perinteisen hiihtotavan kertausta aikuisille. Hämeenlinnan Latu opettaa lapsille hiihtoa osana ulkoilutapahtumaansa,  Pieksän Ladusta lähdetään kuutamohiihdolle, ja Vammalan Retkeilijät viettää koko perheen ulkoilupäivää, jossa voi mm. pulkkailla ja kokeilla lumikenkäilyä. Kansallisen Hiihtopäivän päätapahtuma, Koko perheen Kansallinen Hiihtopäivä, järjestetään Helsingin Paloheinässä.

Kaikki paikalliset tapahtumat löytyvät Kansallisen Hiihtopäivän kampanjasivuilta ja tiedotteen lopusta maakunnittain jaoteltuna.

Koko kansan Mikko “Peltsi” Peltola haastaa suomalaiset lähiladuille

Toimittaja Mikko “Peltsi” Peltola toimii Kansallisen Hiihtopäivän suojelijana.

“Tämä on ehdottomasti tärkeä päivä kaikille ulkoilijoille ja ennen kaikkea meille hiihtäjille. On hyvin luontevaa sekä tietysti myös suuri kunnia toimia Kansallisen Hiihtopäivän suojelijana ja päästä innostamaan muitakin ladulle. Eikun kaikki rajusti monoa syönnille!”  sanoo Peltola.

Viime vuonna Kansalliseen Hiihtopäivään osallistui kuusi prosenttia suomalaisista, mikä tarkoittaa yli 260 000 hiihtäjää. Suomen Ladun tavoitteena on laajentaa kampanja koko kansan yhteiseksi juhlapäiväksi.

Poiminta Kansallisen Hiihtopäivän tapahtumista maakunnittain

Uusimaa

Etelä-Savo

Pohjois-Savo

Etelä-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa

Satakunta

Pohjois-Karjala

Etelä-Karjala

Lappi

Kymenlaakso

Keski-Suomi

Kanta-Häme

Päijät-Häme

Pirkanmaa

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy