Suomi nappasi kultaa Pohjoismaiden pilkkimestaruuskilpailussa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

19.02.2023, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Pohjoismaiden Pilkkimestaruus pilkittiin eilen 18. helmikuuta. Kilpailunäyttämöksi oli valikoitu Liperin Kirkkolahti. Suomen joukkue juhli kultamitalia niin maiden välisessä mittelössä kuin useimmassa muissakin sarjoissa. Norja nappasi hopeaa, vajaasta joukkuekokoonpanostaan huolimatta. Kilpailu oli kova, mutta Suomen joukkue ei jättänyt jossittelulle varaa.

Pohjoismaiden Pilkkimestaruus kilpailtiin Liperin Kirkkolahdella. Kilpailupaikka paljastettiin joukkueille vasta kilpailupäivää edeltävänä iltana pidetyssä joukkuekokouksessa. Kaikki maajoukkueet kaikkosivat heti kokouksen päätyttyä suunnittelemaan omia strategioitaan kärkisijojen kaappaamisen toivossa.

Kilpailupäivä oli tuulinen ja asetti omat haasteensa kilpailijoille. Ahvenia se ei kuitenkaan tuntunut haittaavan. Syönti oli vähintään kohtalainen koko päivän. Kaikki kilpailijat saivat kalaa, ja tunnelma jäällä oli hyvä.

Kilpailun suurimman saalispussin kantoi vaa´alle Suomen Raine Kortet. Hänen saaliinsa painoi 6,306 kiloa. Naisjunioreiden sarjassa Suomen Iida Issakainennappasi kullan ennen toiseksi tullutta Ruotsin Elsa Nybergiä. Pronssimitalin sai kaulaansa Norjan Juliane Andrea Jörgensen. Miesjunioreiden sarjavoitto meni sekin Suomelle, kun Hiski Humaloja nosti reilut 3,5 kiloa kalaa avannoistaan.

Naisten kultamitalin nappasi Suomen Marianne Viinikainen, ja miesten siis Raine Kortet. Suomen kultakulku ei loppunut siihen. Miesveteraaneissa alle 55-vuotiaiden sarjassa kulta meni Suomen Esko Voutilaiselle, ja alle 70-vuotiaiden sarjassa Topi Saarelle. Norja vei kirkkaimmat mitalit naisveteraanien alle 55-vuotiaiden sekä alle 70-vuotiaiden sarjoissa.

Joukkuekilpailussa Suomi onnistui voittamaan peräti seitsemän sarjaa kahdeksasta, ainoastaan miesjunioreiden joukkuekulta matkasi Norjaan. Suomi voitti tästä johtuen luonnollisesti myös maiden välisen kilpailun, ja vielä reilunpuoleisesti, noin 20 kilon erotuksella toiseksi tulleeseen Norjan joukkueeseen. Ruotsi jäi tällä kertaa viimeiseksi.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy