Täydellinen talvilomapäivä: Itärannikko on aktiiviliikkujan unelma

Ovatko talviloman suunnitelmat vielä auki? Itärannikko upeine saaristomaisemineen tarjoaa talvilomalaiselle unohtumattomia elämyksiä vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Monipuoliset kohteet tarjoavat tekemistä niin aktiiviliikkujille kuin rentoutujille.

Talvilomavinkkejä Kotkan, Loviisan, Haminan, Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden seudulle.

Tympiikö tuttu lenkkipolku ja samat vanhat maisemat? Itärannikon luonnonpuistot ja ulkoilumaastot läpäisevät takuuvarmasti intohimoisimmankin talviliikkujanvaatimukset. Kotkan, Haminan ja Pyhtään seutu tarjoaa upeat puitteet niin lumikenkäilyyn kuin hiihtämiseen. Valkmusan kansallispuiston avoin suomaasto on Etelä-Suomen leveyspiireillä vertaavansa vailla oleva luontokohde, jonka pitkospuilta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät erityisesti auringonlaskun tai -nousun aikaan. Ajankohtaista latutilannetta voit seurata Facebook-ryhmästä.

Loviisanlahdella on kantavien jäiden aikana mahdollista retkiluistella muun muassa Myllyrinteen puukaupungin idyllisissä maisemissa. Jäätilannetta on syytä seurata tiiviisti ja pitää naskalit varmuuden vuoksi mukana. Vaihtoehtoisesti voit patikoidaHaruddenin luonnonsuojelualueella, jota kansoittavat jylhät, yli 200-vuotiaat kilpikaarnaiset jättiläismännyt.

Rajaseudun reiteillä pääset tutustumaan historialliseen Salpapolkuun, joka alkaa Virolahdelta. Miehikkälässä sijaitsevan Myllylammen ulkoilualueen laduilla sinua tervehtivät metsäiset maisemat kimmeltävine hankineen. Laskettelun ja lautailun ystävien ykköskohde on ehdottomasti Uuperinrinne, jonka mäistä jokainen laskija löytää varmasti itselleen sopivan.

Eikä urheilu aina vaadi jalkojen liikettä. Pilkkijät voivat kokeilla kalaonneaan vaikka Kukuljärven jäillä, jossa eväkkäiden narraamista on mahdollista harjoitella ammattilaisen opastuksella.

Anna löylyjen helliä merimaisemien syleilyssä

Liikunnantäyteisen päivän jälkeen keho ja mieli lepäävät saunan lämmössä. Harrudin luonnonsuojelualueen kelluva iglusauna tarjoaa elämyksen, jota et unohda koskaan. Avarasta Valosaunasta avautuu näkymä Loviisanlahdelle, jonka maisemia voit ihailla lempeän puusaunan hehkussa.

Reippailusta rasittuneet lihakset rentoutuvat myös Suomen Kotterian paljuissa ja saunoissa Pyhtäällä tai Hamina Campingin aurinkoisessa poukamassa. Hamina SpaHotellin allasosastolla voi halutessaan pulahtaa niin kylmä- kuin ulkoaltaaseen.Santalahdessa saunat lämpiävät tarvittaessa vaikka aamulla ja yksityisporeallas kruunaa täydellisen talvipäivän. Hyvällä onnella taivaalta saattaa erottua jopa revontulia.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy