Tervetuloa Lahden Lasten Talvikarnevaalien synttärivuoden tapahtumiin!

26.01.2023, Lahden kaupunki

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään 28.1.12.2.2023. Talvikarnevaalit -festivaali täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Tervetuloa juhlavuoden karnevaalitapahtumiin Pikkuteatterille, Vaahterasaliin, Lahden lukio Gaudian Terijoki -saliin, Malvaan, Sibeliustalon pääsaliin, kaupunginteatteriin, SUPER teatteriin, leikkipuistoihin ja linja-autoaseman kävelykadun aukiolle. Monet tapahtumista ovat maksuttomia. Lisätietoja Talvikarnevaalien verkkosivuilta. 

Talvikarnevaalien 40 vuoden aikana on järjestetty tuhansia esityksiä ja kohdattu lukematon määrä lapsia ja perheitä. Yleisöä on mukana jo kolmannessa sukupolvessa.

Talvikarnevaalien synttärikemuille ovat kaikki tervetulleita

40-vuotias Talvikarnevaalit-festivaali avataan synttärikemuilla Lahden Konserttitalolla lauantaina 28.1.2023 kello 14–17. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle ja sinne on vapaa pääsy.

Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Lastenmusiikkiyhtye Mimmit ja Klovni Sebastian. Ohjelmaa tarjoavat myös Lahden Tanssiopisto, Lahden Nuorisoteatteri, Lahden lukio Gaudia sekä trumpettiyhtye Musta hevonen. Tapahtuman aikana työpajoissa riittää mukavaa tekemistä:

  • MLL:n Lahden yhdistyksen pisteellä voit lahjoittaa ukrainalaislapselle lelun. Lelu voi olla uusi tai käytetty, kunhan se on ehjä ja käyttökuntoinen. Halutessasi voit askarrella mukaan kortin.
  • Piipahda Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomen pajaan valmistamaan itsellesi upea kimalteleva kruunu.
  • Lahden Lastenliiton synttärityöpajassa askarrellaan iloisia ja värikkäitä juhlaviirejä! Tule suunnittelemaan ja tekemään omasi! Työpajassa juhlitaan myös Lastenliiton 50-vuotissyntymäpäivää.
  • Kolmen koplan sirkusrastilla pääset kokeilemaan koko perheen voimin erilaisia temppuja ja välineitä.
  • Tapahtumassa myös Photo Booth eli valokuvauskoppi, kasvomaalausta ja hattaraa on jaossa 200 ensimmäiselle synttärivieraalle.

Tule rakentamaan oma majasi linja-autoaseman kävelykadun aukiolla

Majakylän rakentaminen käynnistyy karnevaalien avajaispäivänä lauantaina 28.1. Voit osallistua Majat kylässä – yhteisöllisen risutaideteoksen rakentamiseen 12.2. asti vanhan linja-autoaseman kävelykadun aukiolla. Tule rakentamaan oma maja, vaikka vanhempien tai kavereiden kanssa!

Rakennustarpeina käytettävät risut ja oksat ovat paikalla vapaasti käytettävissä. Ethän katko oksia elävistä puista!

Majanrakennuksessa mukana häärivät Taide- ja kulttuuriosuuskunta Vasteen kuvataiteilijat Nelli Penna ja Kirsi Karppinen lauantaina 28.1. klo 12–17.30., maanantaina 30.1. klo 10–12 ja 13–15 sekä perjantaina 3.2. klo 10–12 ja 13–15. Rakentelemassa saa käydä silloinkin, kun Nelli ja Kirsi eivät ole paikalla.

Tule nauttimaan kaupungin omista esityksistä ja konserteista

Lahden Nuorisoteatteri esittää Ella ja kaverit: VAROKAA LAPSIA! näytelmän, joka perustuu Timo Parvelan lastenromaaniin. Näytelmäksi sen on dramatisoinut Minna-Stiina Saaristo-Vellinki, ohjaus Sanna Heiskanen. Esitys sopii koko perheelle ja sisältää naurutakuun! Esityskausi 29.1.–10.2.

Entisten lukioiden musaproduktiot eivät ole hävinneet vaan jatkuvat nyt Lahden lukio Gaudian tarjoamana. Tänä vuonna nähdään vuorovaikutteinen ja leikkisä Peikko ja Lumikeiju -musiikkisatu. Sadussa Peikko odottaa pääsyä talviunille, kun syksy vaan jatkuu. Esitykset maanantaina 30.1. klo 9.00 ja 18.00 sekä tiistaina 31.1. klo 18.00 Lahden lukio Gaudian Terijoki-salin näyttämöllä.

Sinfonia Lahti tarjoaa päiväkotiryhmille vapaapääsylliset Baby Symphony -esitykset keskiviikkona 1.2. klo 9.00 ja 10.15 sekä torstaina 2.2. klo 9.00 ja 10.15. Baby Symphony on kiehtova kurkistus klassisen musiikin taianomaiseen maailmaan. Konsertin juontaa television ja radion lastenohjelmista tuttu Satu Sopanen.

Lahden kaupunginteatterin ohjelmistossa on Tiltu ja Lettu ja leikkimökin asukas. ”Tiltun ja Letun kotipihaan nousee vihdoin kauan kaivattu leikkimökki, jossa voi leikkiä päivät pääksytysten kotia ja kioskia ja autopurkaamoa ja ja…” – Eero-näyttämölle syntyy kesäinen paratiisi, jossa ongelmat ovat lasten kokoisia. Pihaan muuttanut pertinjuntti ja hänen taikansa heräävät henkiin nukketeatterin keinoin. Esitykset perjantaina 3.2. klo 18.30, lauantaina 4.2. klo 13 ja lauantaina 11.2. klo 18.30.

Lahden Nuorisoteatterin, kaupunginteatterin ja Gaudian sekä muiden karnevaaliesitysten tarkemmat tiedot voit lukea www.phlastenkulttuuri.fi/kalenteri.

Lahden kaupunginkirjasto tarjoaa monipuolista ohjelmaa useissa toimipisteissään.

Taiteilijaryhmä Kolmen kopla esiintyy viidessä lahtelalaisessa leikkipuistossa 

Taiteilijaryhmä Kolmen kopla järjestää Leikkipuistokarnevaalit viidessä lahtelalaisessa leikkipuistossa ja tarjoaa lapsille sekä perheille leikkiä ja akrobaattisia esityksiä. Leikkipuistokarnevaalien kesto on noin 30–40 minuuttia, mukaan saa tulla tai poistua oman aikataulun mukaan. Kaikkiin leikkipuistotapahtumiin on vapaa pääsy.

Leikkipuistokarnevaalit viitenä päivänä kello 9.30 

– ti 31.1. Loviisanpässinpuiston leikkialue
– ke 1.2. Hirsimetsän kerhon leikkialue
– ke 8.2 Villähteen Vanhankartanonpuisto
– to 9.2. Tanssimäen leikkialue
– pe 10.2. Launeen perhepuisto

Saapuminen tapahtumapaikoille

Monet Talvikarnevaalien tapahtumapaikat ovat helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä ja suosittelemme käyttämään niitä. Lahden Seudun Liikenne mahdollistaa varhaiskasvatus- ja perusopetusryhmille matkustuksen veloituksetta LSL:n myöntämällä ryhmämatkakortilla kello 9–15. Lisätietoja Lahden Seudun Liikenteen verkkosivuilta: lsl.fi/lisatietoa/lapsiryhmat/.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy