Timmo Jeret ja Nella Paronen voittoihin IRONMAN 70.3 Lahti -kilpailussa

Timmo Jeret. Kuva: Ville Kaskivirta

Viron Timmo Jeret oli täysin ylivoimainen lauantaina IRONMAN 70.3 -kilpailussa Lahdessa. Jeretin aika aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä oli erinomainen 3.55,12.

Jeret oli uinnin jälkeen sijalla 14, mutta nousi vahvalla pyöräilyllä kilpailun kärkeen. Jeretin pyöräaika tuulisessa säässä 90 kilometrin reitillä oli huima 2.03,34. Hän viimeisteli upean suorituksen juoksemalla puolimaratonin aikaan 1.16,28.

– Lähdin hakemaan Lahdesta kolmatta peräkkäistä voittoa, eli hattutemppua, joka onnistui. Pystyin ajamaan tänään elämäni parhaan pyöräilysuorituksen, missä ratkaisin kilpailun. Juoksu sujui siihen päälle rennosti, Jeret totesi.

Lauantain kilpailussa Samu Hanhela oli toinen ajalla 4.14,46 ja Sveitsin Christian Hess kolmas ajalla 4.16,29.

Nella Paronen. Kuva: Ville Kaskivirta

Nella Paronen naisten ykkönen

Myös naisten kilpailu ratkesi pyöräilyosuudella. Nella Paronen karkasi muilta ajamalla matkan aikaan 2.22,40. Puolimaraton kulki aikaan 1.24,42 ja lopulta kello pysähtyi lukemiin 4.24,40.

Toiseksi taisteli Laura Jalasto ajalla 4.35,15 ja kolmanneksi Henna Junnila 4.36,30.

– Pyörä kulki paremmin kuin ikinä. Vaikka tuuli oli kovaa, niin sain nestettä ja energiaa ja pysyin aerossa asennossa. Juoksuun lähtiessä kuulin, että olen selvässä johdossa ja pidin oman vauhdin alusta asti, Paronen sanoi.

Hellesää siivitti kilpailijoita

IRONMAN 70.3 Lahti keräsi lähtöviivalle n. 850 triathlonistia. Keskipäivän sateiden jälkeen kilpailu käytiin aurinkoisessa hellesäässä. Lahden kilpailussa jaettiin myös osallistumisoikeuksia loppuvuoden IRONMAN 70.3 MM-kilpailuihin, jotka käydään Uudessa-Seelannissa.

Home of Sports

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy