Työväenopiston kevät tuo väriä elämään – ilmoittautuminen alkaa 28. marraskuuta

Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.

15.11.2022. Helsingin kaupunki, kasvatukse n ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston uutuutena voit keväällä opiskella tieteissarjasta tuttua klingonin kieltä sekä suorittaa tekoälyn perusteet -opintokokonaisuuden. Kursseille ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastettuna marraskuun 28.–30. päivä.

Nyt on se aika, kun kannattaa hetkeksi pysähtyä suunnittelemaan kevättä. Työväenopiston laajassa tarjonnassa on jälleen yli 2 300 kurssia ja luentoa – mukana sekä klassikkoja että uutuuksia.

Keväällä voit tutustua Star Trek -tieteissarjan avaruusolentojen kieleen. Klingon on sarjaa varten kehitetty kieli, joka on vuosikymmenien saatossa kehittynyt erikoiseksi ja puhujakunnaltaan kunnioitettavan kokoiseksi keinotekoiseksi kieleksi. Klingon yllättää erikoisella kieliopillaan ja lausumisellaan. Kurssilla opitaan kielen alkeet ja tutustutaan klingonien kulttuuriin.

Mitä on tekoäly? Se selviää Elements of AI: tekoälyn perusteet -opintokokonaisuuden aikana. Kokonaisuus koostuu kuudesta maksuttomasta kurssimuotoisesta luennosta. Aiheina ovat ongelmanratkaisu tekoälyn avulla, tekoälyn käytännön sovellukset, koneoppiminen, neuroverkot sekä tekoälyn yhteiskunnalliset vaikutukset.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta chileläisten pakolaisten saapumisesta Suomeen. Tammikuussa alkavalla elämäkertakirjoittamisen kurssilla muistellaan ja kirjoitetaan omia sekä lähteisten kokemuksia pakolaisuudesta ja elämästä Chilessä ja Suomessa. Teksteistä muodostuu kokoelma, joka julkaistaan syksyllä 2023 osana laajempaa 50 vuotta chileläisiä Suomessa -tapahtumakokonaisuutta.

Ilmoittautuminen alkaa 28.–30. marraskuuta

Poimintoja keväältä -esite on jaossa työväenopiston toimipisteissä ja Helsingin kirjastoissa viikolla 47. Koko tarjonta löytyy osoitteesta ilmonet.fi.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy