Urheilukeskukseen kaavaillaan rullahiihtorataa

Kaupunkiympäristölautakunta päättää keskiviikkona 15.11. rullahiihtoradan suunnittelun aloittamisesta.

Esityksen mukaan asfaltoitu rullahiihtorata suunnitellaan Urheilukeskuksen alueelle nykyistä latuverkostoa hyödyntäen. Rataa suunnitellaan kulkemaan Karpalon hyppyrimäiltä, stadionin ja tuplatunneleiden kautta Suurmäen taakse.

Hiihto on kasvamassa ympärivuotiseksi liikuntamuodoksi kesäharjoittelun mahdollistavien rullahiihtoratojen myötä. Lahdessa ja Päijät-Hämeessä kansainväliset mitat täyttäviä ratoja ei ole. Asfaltoitu rullahiihtorata palvelee paitsi Päijät-Hämeen hiihtäjiä myös koko Etelä-Suomen aluetta.

Toteutuessaan rullahiihtorata laajentaa Urheilukeskuksen alueen käyttöä ja harjoitusmahdollisuuksia. Rullahiihtorata mahdollistaa hiihdon ja ampumahiihdon harrastajien ja ammattilaisten ympärivuotisen harjoittelun ja kilpailut.

Asfaltoitu rata helpottaa ensilumenladun tekemistä säilölumesta, koska pohjatyöt ja pinnoitus ovat valmiina. Samalla rata kehittää alueen turvallista liikkumista, koska rataan tehdään suoja-aidat ja ratamerkinnät.

Rullahiihtoradan suunnittelu aloitetaan, jos kaupunkiympäristölautakunta hyväksyy esityksen. Hanke on tarkoitus toteuttaa ennen vuoden 2029 hiihdon MM-kilpailuja. Lahti on hakenut kilpailujen isännäksi. Mahdollinen valtion tuki saattaa aikaistaa hanketta.

Lahden kaupunki

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy