Valtteri Bottas median pyörityksessä Lahdessa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lahdesta kotoisin oleva formula 1 -kuljettaja Valtteri Bottas oli puolisonsa Tiffany Gromwellin kanssa median pyörityksessä tiistaina Lahden Piano Paviljongissa. Mediatilaisuuden jälkeen pariskunta lähti kiireesti torille ja Isku-Areenalle kannustamaan Pelicansia neljänteen finaaliotteluun.

Valtteri Bottaksen ideoima pyöräilytapahtuma valloittaa Lahden seudun soratiet kesäkuun 10. päivä. Ideaa on haettu Coloradosta. FNLD GRVL pyöräilykisa sijoittuu juuri Lahteen, koska Salpausselän vaihteleva maasto ja hiekka luovat lajille poikkeuksellisen ihanteelliset olosuhteet.

Vaikka kilpailuun osallistuu maailman sorapyöräilijöiden kärkeä, suurin osa on harrastajia. Osallistujia on tällä hetkellä vajaa 800, tuhanteen pyritään. Ilmoittautuneista 40 % tulee Yhdysvalloista, toiseksi eniten isäntämaa Suomesta ja Iso-Britanniasta kolmanneksi eniten. Tavoitteena on luoda koko viikon kattava tapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita.

– Voit lähteä samalta viivalta huippujen kanssa ja haastaa itsesi maailman parhaita vastaan. Vain harvoissa urheilulajeissa se on mahdollista, kehuu Bottas gravel-pyöräilytapahtumaa.

Bottas kokee, että on turvallisempaa ajaa hiekkateillä ja samalla pääsee nauttimaan luonnosta ihan eri tavalla. Gravel-pyörä on ylivoimainen, koska sillä voi ajaa missä tahansa, päällystetyllä ja päällystämättömällä tiellä. Gravel-pyörä on paras valinta, jos haluaa valita vain yhden pyörän.

– Olen mukana 77 km matkalla, tule mukaan kisaan tai katsomaan! Valtteri Bottas kehottaa lahtelaisia.

Valtteri ja Tiffany ovat Lahdessa kertomassa gravel-kilpailusta. He menevät katsomaan myös Pelicansin neljättä finaaliottelua Isku-Areenalle. Valtteri on luvannut pistäytyä myös torilla, Lahes täydellisessä Pekko-Parkissa ennen ottelua.

Lahden kaupunki

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy