VENE 24 BÅT MESSUJEN VENEET OVAT SILVER SEAHAWK, SAXDOR 400 JA MAREX 440

Vene 24 Båt -messuilla valittiin nyt jo 25. kertaa Messujen veneet esillä olevista uutuuksista. Tänä vuonna Messujen avovene on Silver Seahawk BRX, Messujen retki- tai yhteysvene Saxdor 400 GTO/GTC  ja Messujen matkavene Marex 440 Gourmet Cruiser. Voittajat valittiin jokaisessa sarjassa kolmesta finalistista. 

Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus.

Messujen veneet valinnut raati luonnehti voittajaveneitä seuraavasti:

Messujen avoveneeksi valittu Silver Seahawk BRX on monikäyttöinen ja tilaratkaisultaan sekä varustukseltaan monipuolisesti yksilöitävissä oleva kookas avovene, joka on hinnoiteltu kuluttajaystävällisesti ja kilpailijoita haastavasti.

Messujen retki- ja/tai yhteysvene Saxdor 400 GTO/GTC on moderni päivä- ja viikonloppuristeilijä, jossa on monia uudenlaisia tilankäyttöideoita ja nykyaikaisia ratkaisuja, kuten suuret laitaterassit ja muunneltava kansisalonki. Näyttävästä ja laadukkaasta yleisilmeestä huolimatta Saxdorin hinta on kokoluokassa erittäin houkutteleva.

Messujen matkavene norjalainen Marex 440 Gourmet Cruiser on suurta osaamista huokuvasti suunniteltu ja toteutettu viimeistä yksityiskohtaa myöten. Viimeistelyn laatu on korkealuokkaista, käytännöllisyyttä unohtamatta. Toimivat tilat kruunaa keskeisesti sijoitettu ja huviveneiden mittakaavassa poikkeuksellisen kookas pentteri.

Vene 24 Båt -messuilla esitellään 400 venettä, joista venelehtien toimittajista koostuva esiraati valitsi finalistit Messujen veneisiin. Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat  Antti Numminen Eurofins Expert Servicestä, Vene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski, Kippari-lehden toimittaja Jouko Saarinen, Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund ja Tom Wilenius Traficomista sekä uusina jäseninä pohjoismaista näkökulmaa tuomassa ruotsalaisen Båtliv-lehden päätoimittaja Lars-Åke Redéen ja norjalaisen Båtmagasinet-lehden edustajana toimittaja Atle Knutsen. 

Messujen avovene -finalistit olivat Finval 470 EVO DC, Silacraft Mursu 650 ja Silver Seahawk BRX.
Messujen retki- ja/tai yhteysvene -finalistit olivat Axopar 29 XC Cross Cabin, Saxdor 400 GTO/GTC ja Terhi 480 Cabin.
Messujen matkavene -finalistit olivat Marex 440 Gourmet Cruiser, Quarken 35 Cabin ja Targa 41.

Vene 24 Båt -messut järjestetään 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma on avoinna vielä keskiviikosta perjantaihin klo 11-19 sekä lauantaista sunnuntaihin klo 10-18.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy