Vuoden vammaisteko 2022 -tunnustukset Malski-kiinteistölle ja Mukkulan S-Marketille

16.12.2022, Lahden kaupunki

Lahden kaupungin vammaisneuvosto on kokouksessaan 15.12.2022 luovuttanut Vuoden vammaisteko -tunnustukset Hämeenmaa Mukkulan S-Marketille sekä Malski-kiinteistölle. Tunnuksen saajat ovat ansiokkaasti toiminnallaan edistäneet erityisryhmien osallisuutta ja esteettömyyden toteutumista.

S- Market Mukkula ja Osuuskauppa Hämeenmaa ovat vuosia työllistäneet ja tarjonneet työsuhteita erityisryhmille ja kehitysvammaisille yksilöllisesti. Erilaisten ihmisten arvostaminen näkyy vastuullisessa toiminnassa, joka huomioi heikossa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt. Työllistämisen kautta edistetään myös osallisuutta.

Malski-kiinteistössä on huomioitu esteettömyys. Malski-kiinteistön palvelut, kuten ravintolat ja museo, ovat suunniteltu helposti liikuttaviksi myös liikuntavammaisille. Pyörätuolia käyttävälle museo on täysin esteetön ja vaivaton sisääntulosta alkaen. Esteettömyys on viety jopa yksityiskohtiin, kuten näyttelyesineiden esittelytekstien sijoittamiseen riittävän alas sekä inva-WC:n peilin korkeuteen.

Vammaisneuvosto on kaupungin viranomaisten ja sen alueella toimivien vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa sekä vammaisjärjestöjen yhteistoimintaelin, joka valitaan aina valtuustokaudeksi. Vammaisneuvoston tehtävänä on muun muassa valvoa esteettömyyden ja saavutettavuuden huomioon ottamista julkisten tilojen ja miljöörakentamisen suunnittelussa. Lahden kaupungin vammaispoliittisen ohjelman toteutumisen seuranta on yksi vammaisneuvoston tärkeimmistä tehtävistä.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy