Wellamo-opisto Paavolan kampuksella ja kevään 2023 opintotarjonta digilehdessä

3.1.2023, Lahden kaupunki

Wellamo-opiston toiminta Paavolan kampuksella laajenee, kun pohjakerroksen opetustilat osoitteessa Terijoenkatu 2 valmistuvat ja otetaan käyttöön tammikuussa 2023. Opetustiloihin siirtyy muun muassa kielten, musiikin ja tietotekniikan opetusta. Ilmoittautuminen Wellamo-opiston kevään kursseille on käynnissä. Kurssiohjelman löydät Wellamon verkkosivuilta digilehdestä.

Kevään opetusohjelmassa on tarjolla muun muassa liikunta-, musiikki-, käsityö-, teatteri- ja kuvataidekursseja. Valittavana on myös uutuuksia kuten hevilaulu-kurssi sekä monipuolinen luentotarjonta historiasta hyvinvointiin.

Tietoa kevään kurssitarjonnasta löydät Wellamon verkkosivuilta sekä 4.1.2023 Uuden Lahden ja SeutuNelosten välissä jaettavasta esitteestä. Kevään kurssit löytyvät myös koko lukuvuoden opetusohjelmasta, jonka voit hakea Lahti-Pisteestä, Kauppakeskus Karismasta sekä kuntien kirjastoista.Kursseille voit ilmoittautua Wellamo-opiston verkkosivujen kautta tai puhelimitse. Opastusta ilmoittautumiseen saat myös Lahti-Pisteessä Palvelutorilla.

Lahdessa opetusta Paavolan kampuksen uusissa tiloissa

Wellamo-opiston toiminta on siirtynyt uudistettuihin tiloihin Paavolan kampukselle sitä mukaa, kun kampus on rakentunut. Opiston hallinto siirtyi kampukselle jo kesällä, ja suurin osa opetustiloista on otettu käyttöön syyslukukauden alusta.

Wellamo-opiston toimintaa järjestetään omien päiväopetustilojen lisäksi myös muiden kampustoimijoiden kanssa yhteiskäytössä olevissa tiloissa. Kevään 2023 aikana toimijoiden käyttöön viimeistellään ja varustetaan myös loput Arthousen taideopetustiloista. Tästä johtuen teknisen työn kurssit jatkavat kevään ajan väliaikaisissa opetustiloissa.

Wellamo-opiston vs. rehtori Eeva-Liisa Kauppila on tyytyväinen uusiin tiloihin.

– Kampuksen tilat on otettu käyttöön innostuneesti. Arthouse ja muut yhteiskäytössä olevat tilat tarjoavat monipuoliset puitteet toiminnan järjestämiselle. Tilat palvelevat kaikenikäisiä opiskelijoita, meillä Wellamossa opiskelijat ovat 0–100 ikävuoden väliltä, Kauppila kertoo iloisesti.

Wellamo-opisto on Lahden kaupungin ylläpitämä seudullinen kansalaisopisto Päijät-Hämeessä. Toimintaa on Lahdessa, Asikkalassa, Hollolassa, Kärkölässä, Myrskylässä, Orimattilassa ja Padasjoella.

Vaiheittain vuosina 2020–2023 valmistuvasta kampuksesta muodostuu kaupungin keskustaan vireä alue, jota käyttää noin 2 500 lasta ja nuorta sekä arviolta 10 000 aikuisopiskelijaa. Kampuksen yhteisiä opetustiloja käyttävät Wellamo-opisto, Taide- ja muotoilukoulu Taika, Tiirismaan peruskoulu sekä Lahden lukio Gaudia.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy