Yhteishaku: LAB-ammattikorkeakoulussa tarjolla 1 687 opiskelupaikkaa

Lahden tiedepäivä 24.11.2022. Kuva: Sanna Henttonen

14.3.2023

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 15.3. Yhteishaussa ovat haettavana LAB-ammattikorkeakoulun suomenkieliset AMK- ja YAMK-koulutukset.

LAB tarjoaa kevään toisessa yhteishaussa yhteensä 1 687 opiskelupaikkaa Lahden ja Lappeenrannan kampuksille sekä verkko-opintoihin. Haettavana on 37 AMK- ja 11 YAMK-tutkintokoulutusta kaikilta koulutusaloilta: hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketalous, tekniikka, sosiaali- ja terveysala sekä muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä. Opintoja voi suorittaa kokonaan verkossa, verkkopainotteisesti tai kampuspainotteisesti.

”Tarjoamme monipuolisesti erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia koulutuksia, ja jokainen löytää runsaasta tarjonnasta varmasti omiin tarpeisiinsa sopivan toteutusmuodon. Opintoja voi suorittaa joko päätoimisesti tai työn ohessa”, LABin koulutuksesta vastaava vararehtori Merja Heino kertoo.

Ensimmäistä kertaa haussa on Lahdessa suoritettava sähkö- ja automaatiotekniikan AMK-tutkintokoulutus. Koulutus vastaa Päijät-Hämeen seudun asiantuntijatarpeeseen ja on osa Tulevaisuuden osaajat -ohjelmaa. Kyseessä on toimintamalli, jossa alueen yritykset ja korkeakouluopiskelijat löytävät toisensa jo opintojen alkuvaiheessa. Ohjelman lopputuloksena vuoteen 2025 mennessä Lahteen odotetaan jäävän kaksinkertainen määrä valmistuneita nykyiseen verrattuna.

Yhteishaussa on myös haettavana 30 uutta sairaanhoitajakoulutuksen lisäaloituspaikkaa. Koulutus suoritetaan päivätoteutuksena Lappeenrannan kampuksella.

Yhteishaku alkaa 15.3. ja päättyy 30.3. klo 15. Koulutuksiin haetaan Opintopolku.fi-palvelun kautta. Opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 7.7.2023. Tarkat tiedot valintakriteereistä ja aikatauluista löytyvät Opintopolusta kunkin koulutuksen kohdalta.

Opinnot alkavat syksyllä 2023. Lue lisää: lab.fi/yhteishaku.

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. Tarjoamme koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä. Vahvuuksiamme ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi. Meillä työskentelee 9 400 opiskelijaa sekä 550 opettajaa ja TKI-asiantuntijaa. Lue lisää: lab.fi

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy